Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 13:20

Μεσσήνη: Πρόταση ένταξης του Φιλοσοφικού Κέντρου στο “Αντώνης Τρίτσης”

Μεσσήνη: Πρόταση ένταξης του Φιλοσοφικού Κέντρου στο “Αντώνης Τρίτσης”

Την ένταξη του έργου αλλαγής διαρρύθμισης και αλλαγής χρήσης του κτηρίου του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης, σε κτήριο Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Δημοτικού Ωδείου, προϋπολογισμού 2.598.600 ευρώ, στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” ζητεί ο δήμος.

Την υποβολή της πρότασης χρηματοδότησης του έργου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ενέκρινε με ομόφωνη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.
Στο σκεπτικό της απόφασης επισημαίνεται ότι “με το έργο αυτό προβλέπονται εργασίες αποπεράτωσης και ανακατασκευής, ώστε να καταστεί ο χώρος ενεργός και λειτουργικός και να αποτελέσει ένα κτήριο με νέες χρήσεις που είναι απολύτως απαραίτητες και επιθυμητές στους δημότες της πόλης της Μεσσήνης, αλλά και του ευρύτερου δήμου. Συγκεκριμένα, το κτήριο θα φιλοξενήσει: 1. Δημοτική Βιβλιοθήκη και το αρχείο της. 2. Αίθουσα εκδηλώσεων και κοινόχρηστους χώρους. 3. Ψηφιακή Βιβλιοθήκη. 4. Δημοτικό Ωδείο”.
Με την απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή, ακόμα: “Δεσμεύεται ότι στην περίπτωση που το ποσό χρηματοδότησης από το πρόγραμμα δεν επαρκεί για το έργο / προμήθεια εξ ολοκλήρου, ο Δήμος Μεσσήνης θα καλύψει με ιδίους πόρους ή από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα την οικονομική διαφορά που προκύπτει. Δεσμεύεται ότι η δαπάνη του απαιτούμενου για τη λειτουργικότητα του έργου -και μη επιλέξιμου από την πρόσκληση- κινητού εξοπλισμού, θα καλυφθεί από το δήμο. Δεσμεύεται ότι μετά την αποπεράτωση του έργου θα διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του κτηρίου για την προβλεπόμενη χρήση για τουλάχιστον 4 μήνες το
χρόνο. Εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο Γεώργιο Αθανασόπουλο να προβεί σε κάθε ενέργεια που απαιτείται και προβλέπεται για τη συμμετοχή και υλοποίηση της ανωτέρω πρότασης, υπογράφοντας κάθε σχετικό έγγραφο που απαιτείται για την εκτέλεση της παρούσας απόφασης”.