Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 18:50

Δήμος Καλαμάτας: Απαγορεύεται η απόρριψη ογκωδών αντικειμένων

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Απαγορεύεται η απόρριψη ογκωδών αντικειμένων

Απαγορεύεται η απόρριψη ογκωδών αντικειμένων ή άλλων χύδην απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το Τμήμα Αποκομιδής του Δήμου Καλαμάτας στο τηλέφωνο 27210 22441 κατά τις ώρες 7:00 έως 14:00.

Αυτό επισημαίνει ο δήμος κι ενημερώνει πως “σε αντίθετη περίπτωση θα επιβληθούν τα αντίστοιχα πρόστιμα που προβλέπονται από τον Κανονισμό Καθαριότητας του δήμου, τα οποία κυμαίνονται από 100 έως 350 ευρώ. Στις παρούσες συνθήκες έχουν ενταθεί οι σχετικοί έλεγχοι τήρησης του Κανονισμού Καθαριότητας”.
Αφορμή για τη συγκεκριμένη επισήμανση κι ενημέρωση είναι το γεγονός ότι “όπως και στην προηγούμενη περίοδο των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, παρατηρήθηκε στην πόλη μας το φαινόμενο της συνεχούς και ανεξέλεγκτης απόρριψης ογκωδών αντικειμένων χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το Τμήμα Αποκομιδής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων, δίπλα στους κάδους σύμμικτων ή ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ή σε άλλους δημόσιους χώρους, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται επιπλέον το δύσκολο έργο της αποκομιδής και να δημιουργούνται επιπρόσθετες εστίες επιμόλυνσης”.


NEWSLETTER