Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 09:05

Τεστ για κορονοϊό σε εργάτες γης στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test) κορονοϊού σε παραγωγούς και εργάτες γης πραγματοποιεί ο Δήμος Μεσσήνης από αύριο Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, σε χωριά του δήμου.

Το πρόγραμμα των ελέγχων καταρτίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο. Την 1η Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης θα πραγματοποιηθούν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Μεσσήνης προσπαθεί να στηρίξει την τοπική κοινωνία και οικονομία, τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού. Η ασφαλής ολοκλήρωση της ελαιοσυγκομιδής, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο τον δήμο, επιτάσσει τη λήψη ιδιαίτερων μέτρων προστασίας για εργάτες γης και παραγωγούς.
Η πρόληψη με την έγκαιρη απομόνωση πιθανών κρουσμάτων αποτελεί έτσι βασική προτεραιότητα. Για τον σκοπό αυτό, ο δήμος αγόρασε rapid test, προκειμένου να ελεγχθούν κάτοικοι και εποχικοί εργάτες γης. Ο δήμος συνεργάζεται με τα Κέντρα Υγείας Καλαμάτας και Μεσσήνης και τον ΕΟΔΥ και η πρωτοβουλία θα αρχίσει να υλοποιείται από μεθαύριο Δευτέρα με τη διάθεση από τον δήμο 500 γρήγορων (rapid test) για ανίχνευση αντιγόνων για τον ιό SARS-CoV-2, καθώς και αντίστοιχο αριθμό τεστ από τον ΕΟΔΥ.
Ο σχεδιασμός και το πρόγραμμα δράσεων ήταν το αντικείμενο διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, στο γραφείο του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα υγείας, διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διευθυντής κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, γιατρός Γεώργιος Πετράκος, ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κ.Υ. Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος, η διευθύντρια του Κ.Υ Μεσσήνης Μαρία Ρούσση, ο υπεύθυνος δράσεων του ΕΟΔΥ στο Νομό Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Βλαχοδημητρόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικών Θεμάτων Μπάμπης Μακρής και Υγείας και Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Γιαννόπουλος.
Το πρόγραμμα ελέγχων έχει ως εξής:
Δευτέρα 23 Νοεμβρίου
Ανδρούσα: Δημοτικό κατάστημα, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. Τρίκορφο: Δημοτικό κατάστημα, από τις 9 π.μ. έως τις 11 π.μ. Βαλύρα: Δημοτικό κατάστημα, από τις 11.30 π.μ. έως τη 1.30 μ.μ.
Τετάρτη 25 Νοεμβρίου
Στέρνα: Κοινοτικό κατάστημα, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. Χατζή: Δημοτικό κατάστημα, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.
Πέμπτη 26 Νοεμβρίου
Πεταλίδι: Δημοτικό κατάστημα, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. Λογγά: Δημοτικό σχολείο, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.
Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου θα διενεργηθούν «drive through test» στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Θα γίνεται, δηλαδή, έλεγχος πολιτών μέσα από το αυτοκίνητό τους με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων.