Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 11:19

Πρόταση για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στο Δήμο Καλαμάτας

Πρόταση για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στο Δήμο Καλαμάτας

Την υποβολή πρότασης στο Πράσινο Ταμείο για χρηματοδότηση 48.000 ευρώ, για τη σύνταξη Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ), ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Οπως επισημάνθηκε, η υλοποίηση ενός ΣΦΗΟ από ένα δήμο είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε ο δήμος να λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην πρόσκληση ΑΤ12, για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων για τις ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου και για την κατασκευή σταθμών φόρτισης.
Ο αντιδήμαρχος Ν. Μπασακίδης ενημέρωσε ότι προβλέπονται 69 σταθμοί φόρτισης στην Καλαμάτα, με βάση τον πληθυσμό της.
Το σχέδιο θα εκπονηθεί, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας και θα αναπτυχθεί σε τρία στάδια, με βάση τα οποία: Στο 1ο στάδιο, αρχικά θα γίνει η ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και η χαρτογράφηση της περιοχής παρέμβασης, ενώ σε επόμενο βήμα θα προκύψουν διάφορα σενάρια για τη χωροθέτηση των σημείων επαναφόρτισης, καθώς και των θέσεων στάθμευσης Η/Ο. Στο 2ο στάδιο θα γίνει διαβούλευση επί των επικρατέστερων σεναρίων χωροθέτησης και στο 3ο στάδιο θα αναλυθούν οι διαδικασίες υλοποίησης και εφαρμογής του σχεδίου.