Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 11:33

Δήμος Καλαμάτας: Ανασυγκρότηση Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας

Γράφτηκε από τον

Την ανασυγκρότηση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας, με τη συμμετοχή της επιμελήτριας Ανηλίκων και του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με τηλεδιάσκεψη, αργά το βράδυ της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου.

Τα δύο νέα μέλη πήραν τις θέσεις 2 συμβούλων της δημοτικής αρχής, όπως πρότεινε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.
Αρχικά, ο δήμαρχος στην πρότασή του ζήτησε οι 5 θέσεις δημοτικών συμβούλων στο Τοπικό Συμβούλιο της Παραβατικότητας να γίνουν 2 (1 από τη δημοτική αρχή και 1 από τις μειοψηφίες) και να καλυφθούν από εκπροσώπους αρμοδίων φορέων, ενώ την 3η θέση να πάρει η Δήμητρα Ψαρούλη, πρόεδρος του Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι παρατάξεις των μειοψηφιών δεν δέχθηκαν την υποβάθμιση της εκπροσώπησής τους και ζήτησαν να παραμείνει με 2 συμβούλους. Και αυτό τελικά έγινε αποδεκτό.
Τη θέση του συμβούλου της δημοτικής αρχής θα καλύπτει ο σύμβουλος της παράταξης της Μαρίας Οικονομάκου Γιάννης Ζαφειρόπουλος (ήταν ο ένας από τους τρεις συμβούλους της δημοτικής αρχής στην αρχική συγκρότηση και ζήτησε να παραμείνει) και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας θα συμμετέχει επικουρικά, όπως συμφώνησε ο δήμαρχος. Ως εκπρόσωποι των μειοψηφιών παραμένουν οι σύμβουλοι Γιάννης Χριστόπουλος (από την παράταξη Κοσμόπουλου) και Σταμάτης Μπεχράκης (από την παράταξη Μάκαρη),
Το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας αποτελείται από 11 μέλη, με τη θητεία του να είναι για 3 χρόνια. Μετά την ανασυγκρότηση συγκροτείται από: Τρεις δημοτικούς συμβούλους, την επιμελήτρια Ανηλίκων, τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, έναν εφέτη δικαστή από το Εφετείο Καλαμάτας κι εκπροσώπους του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, του Ιατρικού και του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Αναπληρωτές έχουν οριστεί οι πρόεδροι των Συμβουλίων των Κοινοτήτων Αριος Γρηγόρης Κωστόπουλος, Αρφαρών Αριστοτέλης Ματθαίος, Θουρίας Κώστας Κυριακόπουλος, Μικρομάνης Χάρης Κουτσουρόπουλος και Πλατέος Σπύρος Μαρούλης.
Να υπενθυμίσουμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας που είχε οριστεί στις 3 Φεβρουαρίου φέτος από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, δεν συνεδρίασε καμία φορά και ο δήμαρχος δεσμεύτηκε πως το νέο θα συνεδριάσει το επόμενο διάστημα.
Πάντως, σε εκκρεμότητα παραμένει η κωδικοποίηση και η ψήφιση των πολλών προτάσεων που κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Νοεμβρίου, για τον καθορισμό δράσεων αντιμετώπισης της παραβατικότητας, στη συζήτηση που επικεντρώθηκε στην παραβατικότητα των Ρομά. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τη δημοτική αρχή (Γιώργος Φάβας) και τις μειοψηφίες (Στάθης Σταματόπουλος) αφορούσαν και την πρόληψη και την καταστολή.
Γ.Σ.