Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 16:20

Προτάσεις για τα αδέσποτα ζώα στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την

Προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων ζώων προτείνει στο Δήμο Τριφυλίας το Φιλοζωικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων «Πολίτες σε Δράση».

Οι προτάσεις τους έχουν συμπυκνωθεί σε σχετικό υπόμνημα το οποίο απευθύνουν στον δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σωτήρη Μπακούρο, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τον πρόεδρο της ΤΚ Γαργαλιάνων Βασίλη Αγγεόπουλο και τα ΑΤ Τριφυλίας και Γαργαλιάνων.
Στο υπόμνημα οι «Πολίτες σε Δράση» αναφέρουν:
«Στα πλαίσια της προσπάθειας του συλλόγου μας να συνδράμει στην καλύτερη διαχείριση των απροστάτευτων ζώων του δήμου μας και αφού συνεργάστηκε με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Τριφυλίας κατέληξε στις παρακάτω προτάσεις που πιστεύουμε πως θα βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος: Λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής στο δήμο για τα απροστάτευτα ζώα. Ορισμός δημοτικού υπαλλήλου για την καταγραφή των αιτημάτων και ενημέρωση αρμόδιας επιτροπής. Συνεργασία με εκπαιδευμένο άτομο για την περισυλλογή τους όταν απαιτείται.
Απόκτηση οχήματος για την μεταφορά τους, με τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος. Αύξηση του κονδυλίου για στειρώσεις τροφές φάρμακα. Τοποθέτηση ταϊστρών- ποτιστρών σε επιλεγμένα σημεία. Ίδρυση και λειτουργία Δημοτικής Κλινικής για τα περιστατικά άρρωστων ζώων, με επίβλεψη δημοτικού κτηνιάτρου και όχι καταφυγίου-κυνοκομείου. Πλήρης λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής απροστάτευτων ζώων στο δήμο. Περισυλλογή νεκρών ζώων από τους δρόμους και ταφή τους. Ενημέρωση πολιτών για υποχρεώσεις δεσποζόμενων ζώων και συνέπειες παραβατικής συμπεριφοράς.
Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω ενημέρωση και συνεργασία γύρω από τα κοινά θέματα που μας απασχολούν».