Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 19:30

Τριφυλία: Οι πέντε προτάσεις της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας”

Γράφτηκε από την


Πέντε προτάσεις κατέθεσε η «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Σε σχετική της ανακοίνωση τονίζει:
«Επιτέλους, το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, Σάββατο 12/12, έγινε με τηλεδιάσκεψη, όπως ζητούσαμε εδώ και καιρό. Θα πρέπει, ακόμα, να διασφαλιστεί η δημοσιότητα των συνεδριάσεων με απευθείας μετάδοση από την ιστοσελίδα του δήμου, ώστε να ενημερώνονται ζωντανά οι δημότες μας και να επιτραπεί η συμμετοχή στις τηλεδιασκέψεις, των τοπικών μας δημοσιογράφων και μέσων χωρίς δικαίωμα λόγου.
Ως “Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία”, ως αυτοδιοικητική παράταξη ευθύνης, γνώσης και προτάσεων, ζητήσαμε την πραγματοποίηση ειδικών συνεδριάσεων, για σοβαρά ζητήματα της περιόδου που διανύουμε.
Ζητήσαμε να συνεδριάσει το Δ.Σ. με τα παρακάτω, καταρχάς, ειδικά θέματα:
1. “Αποχέτευση και Βιολογικός καθαρισμός Γαργαλιάνων”. Η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του έργου καθυστερεί επικίνδυνα, με αποτέλεσμα αδικαιολόγητη σπατάλη χρόνου και χρήματος.
2. Χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Να κατατεθούν για χρηματοδότηση ώριμα μελετητικά έργα, διαθέτει πολλά ο τ. Δήμος Αετού, και να σχεδιαστούν νέα έργα, όπως για παράδειγμα δίκτυα αποχέτευσης των παράλιων οικισμών Ελαίας, Καλού Νερού, Μαραθόπολης, σύνδεση δεξαμενής συγκέντρωσης λυμάτων Αετού με ΒΙΟΚΑ Κοπανακίου, βελτίωση – αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Κυπαρισσίας, αλλά και αξιοποίηση δημόσιου κτιριακού πλούτου σε κάθε Δ.Ε. και κυρίως στα Φιλιατρά. Δεν υπάρχει, δυστυχώς, σοβαρή προετοιμασία για το κατεξοχήν χρηματοδοτικό πρόγραμμα έργων των ΟΤΑ.
3. Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) Κυπαρισσίας. Εμβληματικό έργο που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Απαιτείται συζήτηση και σαφές χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την υλοποίησή του.
4. Δράσεις του δήμου και των υπηρεσιών του, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Ενημέρωση, υποστήριξη και παροχή βοήθειας σε συνδημότες μας. Εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στις τοπικές μας κοινωνίες, στήριξη εθελοντών, δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, που λείπουν.
5. Ανοιχτή συνεδρίαση - συζήτηση για τη ΔΕΥΑΤ, που παραμένει ο μεγάλος ασθενής και η κακοφορμισμένη πληγή του δήμου.
Περιμένουμε από τον πρόεδρο και τη διοίκηση του δήμου να ανταποκριθούν στην πρότασή μας. Δεν μπορεί όλα να γίνονται στο πόδι και να αφήνονται στην καλή μας τύχη».