Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 16:30

Συστηματική στήριξη 120 οικογενειών από τον Δήμο Καλαμάτας

Συστηματική στήριξη 120 οικογενειών από τον Δήμο Καλαμάτας

Ο Δήμος Καλαμάτας συνεχίζει να στηρίζει τους ευάλωτους, τους οικονομικά ασθενέστερους δημότες, είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης. Επεσήμανε πως “είναι δέσμευσή μας, βασικό μέλημά μας η στήριξη των ευάλωτων”, σημειώνοντας ότι “τη φετινή δύσκολη χρονιά, με πρωτόγνωρες συνθήκες, σταθήκαμε όρθιοι με τη Διεύθυνση Πρόνοιας”.

Ο κ. Μαρινάκης ενημέρωσε ότι “το Δημοτικό Παντοπωλείο στηρίζει συστηματικά 120 οικογένειες και δεν αποκλείουμε περιπτώσεις έκτακτων γεγονότων”. Είπε ότι “τα δημοτικά μαγειρεία έχουν τεράστιες δυνατότητες, σιτίζουμε καθημερινά 100 συνανθρώπους μας με άριστο και ποιοτικό φαγητό”. Και αναφέρθηκε στο Ιατρείο, το Φαρμακείο και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ που κάνουν το καλύτερο δυνατό.
Πληροφόρησε πως “τρία συνεργεία κάνουν διανομή σε είδη παντοπωλείου, συσσίτιο και φάρμακα, σε συνεργασία με τη «Βοήθεια στο σπίτι»” και δεσμεύτηκε ότι “δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είναι υποχρέωσή μας, πολιτισμός”.
Είπε ότι μετά τις γιορτές θα ξεκινήσουν το Δημοτικό Υπνωτήριο για αστέγους, που δεν θα είναι ξενοδοχείο, αλλά βοήθεια για βραχύ χρονικό διάστημα.
Ακόμα, υπενθύμισε ότι ο δήμος προγραμματίζει τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρου Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία.
Ο αντιδήμαρχος κάλεσε τους δημότες “να κοιτάξουμε δίπλα μας, τον γείτονά μας που έχει ανάγκη και δεν προσεγγίζει την υπηρεσία μας” – και ευχαρίστησε τους πολίτες που προσφέρουν από το υστέρημά τους, και φορείς όπως η ΚΕΔΕ και το Ιδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.
Γ.Σ.