Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 08:29

Τριάντα σετ πρώτων βοηθειών από τον Δήμο Καλαμάτας σε αστυνομικούς (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Τριάντα σετ πρώτων βοηθειών από τον Δήμο Καλαμάτας σε αστυνομικούς (βίντεο)

Τριάντα σετ φαρμακείου - πρώτων βοηθειών παρέδωσε χθες ο Δήμος Καλαμάτας στην Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας.

Η δωρεά εντάσσεται, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, στο πλαίσιο δράσεων του δήμου και του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας με σκοπό τη στήριξη και ενίσχυση δομών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων της περιοχής.

Η παράδοση του υγειονομικού υλικού έγινε στο Δημαρχείο, από τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τον αντιδήμαρχο Γιάννη Μπάκα, προς τους εκπροσώπους της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κώστα Σταυρόπουλο (πρόεδρο), Γιάννη Αδαμόπουλο (αντιπρόεδρο) και Γιώργο Γιούλη (γενικό γραμματέα).

Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι η προσπάθεια στήριξης και ενίσχυσης είναι διαρκής και η κατεύθυνση της δημοτικής αρχής συγκεκριμένη, σημειώνοντας πως “έχουμε υποχρέωση στο μέτρο του δυνατού να στηρίζουμε φορείς και συλλόγους που υπηρετούν το κοινό καλό”.

Ανέφερε πως το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με όλους τους φορείς, με τους εθελοντές, με όλους τους εμπλεκόμενους γενικότερα στην Πολιτική Προστασία, καταγράφοντας και ιεραρχώντας τις διάφορες ανάγκες. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο δήμος το τελευταίο διάστημα έχει προσφέρει εξοπλισμό και υλικά υποστήριξης προς το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Παράρτημα Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα έχουν δοθεί απινιδωτές, εκπαιδευτικά προπλάσματα, είδη ένδυσης (στολές, γιλέκα, φόρμες εργασίας κ.λπ.), εκπαιδευτικός και επιχειρησιακός εξοπλισμός.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κώστας Σταυρόπουλος ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή, παρατήρησε ότι η συνεργασία με τις δημοτικές αρχές ήταν πάντα αγαστή, και ευχήθηκε να μην χρειαστούν ποτέ τα υλικά του φαρμακείου, γιατί είναι απαραίτητα όταν απειληθεί η ζωή κάποιων συναδέλφων. Ευχήθηκε, ακόμα, η αγαστή συνεργασία να συνεχιστεί, και ευχαρίστησε και τους ανώνυμους χορηγούς της Ενωσης.


NEWSLETTER