Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 12:34

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ στον δήμαρχο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ στον δήμαρχο Καλαμάτας

Τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο επισκέφθηκε χθες ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, που βρέθηκε στην περιοχή για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.


Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς.
Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, με αφορμή μάλιστα και την έναρξη των εμβολιασμών. Επίσης, συζήτηση έγινε και για άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου με τις δομές υγείας της περιοχής.
Ο δήμαρχος καλωσόρισε τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, τονίζοντας τη μεγάλη και καθημερινή προσπάθεια των υγειονομικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με ιδιαίτερη αναφορά στο ευχάριστο γεγονός της ύπαρξης του εμβολίου και στην έναρξη της διαδικασίας εμβολιασμού.
Στη συζήτηση που εξελίχθηκε, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι ο δήμος από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας στήριξε με πράξεις τις τοπικές δομές Υγείας, το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας και το ΕΚΑΒ, προσφέροντας εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό, αλλά και προχωρώντας σε διάφορες δράσεις (απολυμάνσεις κ.λπ.), με σκοπό την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών, πάντα σε συνεννόηση με τους υγειονομικούς φορείς.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Επίσης, ο δήμαρχος έθεσε στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ την ανάγκη διαρκούς ενίσχυσης των δομών υγείας με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ ενημέρωσε ότι ο δήμος προχωράει τις διαδικασίες για την πρόσληψη με σύμβαση ορισμένου χρόνου δύο νοσηλευτών, προκειμένου να βοηθήσουν στην εν εξελίξει διαδικασία των τεστ και του εμβολιασμού.


NEWSLETTER