Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 14:24

Απόδοση τιμών από τον Δήμο Τριφυλίας στον αδικοχαμένο υπάλληλο

Απόδοση τιμών από τον Δήμο Τριφυλίας στον αδικοχαμένο υπάλληλο

 

Την απόδοση τιμών για τον υπάλληλο του Δήμου Τριφυλίας Δημήτρη Αγγελινά, που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας προχθές, αποφάσισε σε χθεσινή του έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης ανέφερε: «Όπως γνωρίζετε απεβίωσε εν ώρα υπηρεσίας ο υπάλληλος του Δήμου Τριφυλίας Δημήτριος Αγγελινάς, ο οποίος υπηρέτησε τον τομέα καθαριότητος του τέως Δήμου Κυπαρισσίας και του νυν Δήμου Τριφυλίας περί τα 32 έτη. Προτείνω όπως το Συμβούλιό μας του αποδώσει τις πρέπουσες τιμές, δεδομένου ότι υπήρξε άξιος και συνεπής υπάλληλος, καθώς και την χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος 1.500 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων κηδείας, πέραν του ποσού που είναι θεσμοθετημένο από τον νόμο».
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Δριμής και Γιάννης Παρασκευόπουλος κατέθεσαν ότι: «Συμφωνούμε ως προς: την κατάθεση στεφανιού, την έκφραση συλλυπητηρίων στην οικογένεια, την παρουσία στην κηδεία του δημάρχου και εκπροσώπου του Δ.Σ. (λόγω Covid), να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημοτικά καταστήματα, να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του δήμου τη μέρα της κηδείας. Επειδή τραγωδίες όπως η απώλεια ανθρώπινης ζωής δεν προσφέρονται για πλειοδοσίες. προτείνουμε: α) να διατεθεί το ανώτερο προβλεπόμενο στο νόμο ποσό, για τα έξοδα κηδείας, ή εναλλακτικά το Δ.Σ., ως σώμα, να καλύψει το σύνολο των εξόδων της κηδείας και β) να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διερεύνησης των αιτιών του τραγικού ατυχήματος». Πρόταση την οποία και ψήφισαν.
Τελικά το συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε: Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Δήμου Τριφυλίας. Να συνοδεύσουν τιμής ένεκεν ο δήμαρχος και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβούλιο το φέρετρο του αποβιώσαντος έως την τελευταία του κατοικία. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του. Η χθεσινή ημέρα, Παρασκευή 8-1-2021, ορίστηκε αργία για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Τριφυλίας σε ένδειξη πένθους για τον θανόντα υπάλληλο. Επίσης εγκρίθηκε η δαπάνη ποσού 1.500 ευρώ ως έκτακτο οικονομικό βοήθημα για την κάλυψη των εξόδων κηδείας πέραν του ποσού που είναι θεσμοθετημένο από τον νόμο.
Να σημειώσουμε ότι η κηδεία του αδικοχαμένου υπαλλήλου θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί στον ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κυπαρισσία.