Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 09:32

Ο Βασιλόπουλος δεν ενστερνίζεται την πρόταση Νίκα για υδροδότηση της Μάνης από τον Αγιο Φλώρο (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ο Βασιλόπουλος δεν ενστερνίζεται την πρόταση Νίκα για υδροδότηση της Μάνης από τον Αγιο Φλώρο (βίντεο)

Ανοιχτός υπό προϋποθέσεις, εκφράζοντας επιφυλάξεις, δηλώνει ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, στο θέμα της υδροδότησης του Δήμου Δυτικής Μάνης από τις πηγές Αγίου Φλώρου.

“Δεν μπορούμε να μιλάμε για την υδροδότηση του Δήμου Δυτικής Μάνης, αν δεν εξασφαλίσουμε πρώτα τα νερά από τον Αγιο Φλώρο στην Καλαμάτα” επεσήμανε ο δήμαρχος και υπενθύμισε πως η ΔΕΥΑΚ προετοιμάζει γεωλογική μελέτη, για να δουν τι ποσότητες υπάρχουν στον Αγιο Φλώρο και αν αυτές επαρκούν.

Με αφορμή την πρόταση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για χρηματοδότηση της μελέτης μεταφοράς του νερού στη Μάνη, μέσω προγραμματικής σύμβασης, ο δήμαρχος απάντησε σε σχετική ερώτηση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, το πρώτο για το 2021, ενώ έκανε και δήλωση σε συνάντηση με δημοσιογράφους, απαντώντας σε ερώτησή μας.

Στη δήλωσή του ο Θαν. Βασιλόπουλος σημείωσε: “Εχω κάνει τουλάχιστον 4 συσκέψεις γι’ αυτό το θέμα. Είναι κάτι που μας ενδιαφέρει και μας αφορά η υδροδότηση του Δήμου Δυτικής Μάνης. Είναι υποχρέωση όλων μας να τη στηρίξουμε. Προφανώς θα εξετάσουμε τις ανάγκες του δήμου μας πρώτα πρώτα. Δηλαδή, δεν μπορούμε να μιλάμε για την υδροδότηση του Δήμου Δυτικής Μάνης, αν δεν εξασφαλίσουμε πρώτα τα νερά από τον Αγιο Φλώρο στην Καλαμάτα.

Μην ξεχνάμε ότι από τον Αγιο Φλώρο υδρεύεται η Οιχαλία και μέρος του Δήμου Δυτικής Μάνης. Ολα αυτά πρέπει να συνυπολογιστούν. Εμείς αντιμετωπίζουμε το θέμα με σοβαρότητα. Εχω δώσει κατεύθυνση τουλάχιστον 3 μήνες στη ΔΕΥΑΚ, ώστε να προετοιμάσει γεωλογική μελέτη, να δούμε τις ποσότητες που υπάρχουν εκεί, κι εφόσον αποδειχθεί ότι οι ποσότητες επαρκούν, εφόσον αποδειχθεί ότι μπορεί να συνταχθεί η μελέτη μεταφοράς του νερού από τον Αγιο Φλώρο στο Πήδημα, μετά θα προχωρήσουμε και τα υπόλοιπα.

Ομως, σε όλα είμαστε ανοιχτοί, υπό προϋποθέσεις. Θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα. Μην ξεχνάμε ότι έχουν αλλάξει οι τεχνολογίες, ακόμα και η αφαλάτωση έχει αλλάξει τελείως, πολλά μπορούν να γίνουν.
Το επόμενο διάστημα θα κάνουμε μια διευρυμένη σύσκεψη γι’ αυτό, ώστε να εξετάσουμε το θέμα και να ακούσουμε τις γνώμες και τις απόψεις ειδικών”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER