Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 13:10

Δήμος Καλαμάτας: Η πρώτη ομάδα εργασίας για το 1821

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Η πρώτη ομάδα εργασίας για το 1821

Συγκροτήθηκε στον Δήμο Καλαμάτας η πρώτη από τις Ομάδες Εργασίας για τον εορτασμό της επετείου συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, με απόφαση δημάρχου.

Πρόκειται για Ομάδα Εργασίας για τον επετειακό στολισμό και τις εορταστικές εκδηλώσεις, με αντικείμενο την υποβολή προτάσεων για τις ακόλουθες ενότητες: Υφος και μηνύματα της εκστρατείας ενημέρωσης και προβολής. Τρόποι συμμετοχής των πολιτών - επιχειρήσεων. Επιλογή στοιχείων, μέσων, χώρων εορτασμού και εκδηλώσεων.
Η συγκεκριμένη Ομάδα Εργασίας αποτελείται από τους: 1) Παντελή Δρούγα, πρόεδρο της “Φάρις”. 2) Μανώλη Μάκαρη, δημοτικό σύμβουλο, επικεφαλής της παράταξης, “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”. 3) Στάθη Γυφτάκη, διευθυντή Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. 4) Παναγιώτη Λαμπρινίδη, διευθυντή Εικαστικού Εργαστηρίου Καλαμάτας. 5) Βασίλειο Ψαρρά, (Δρ.). εικαστικό, διδάσκοντα Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 6) Αντωνία Παυλάκου, πρόεδρο Ενωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων. 7) Βασίλειο Μπαζάνη, πρόεδρο Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας.
Υπενθυμίζεται ότι με προηγούμενη απόφαση έχει συσταθεί η Συντονιστική Επιτροπή “Καλαμάτα 2021”, υπό τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, με αντικείμενο την επεξεργασία, ζύμωση και ολοκλήρωση των προτάσεων του επιχειρησιακού σχεδίου, την αξιολόγηση νέων προτάσεων, την παρακολούθηση υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου, τον συντονισμό των Ομάδων Εργασίας, την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, την μητρόπολη Μεσσηνίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Επιμελητήριο, ιδρύματα, τοπικούς φορείς και συλλόγους.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η συγκρότηση Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο την επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση.


NEWSLETTER