Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 17:04

Προσπάθεια ένταξης έργων κτηριακών υποδομών στο “Αντώνης Τρίτσης” (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Προσπάθεια ένταξης έργων κτηριακών υποδομών στο “Αντώνης Τρίτσης” (βίντεο)

Από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” ο Δήμος Καλαμάτας επιδιώκει τη χρηματοδότηση της κατασκευής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου στην ανατολική πόλη, ανατολικά της Τέντας.

Από το ίδιο πρόγραμμα θα διεκδικήσει και τη χρηματοδότηση της ανάπλασης του Ανατολικού Κέντρου και της περιοχής ανατολικά της Τέντας.
Αυτά σημείωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σε πρόσφατες δηλώσεις του κι επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, το πρώτο για το 2021.
“Το επόμενο διάστημα θα έρθει προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δ.Σ. των «Κτιριακών Υποδομών» η σύναψη προγραμματικής σύμβασης”, είπε ο δήμαρχος και παρατήρησε:
“Θα αναλάβουν να φτιάξουν το σύνολο των μελετών που απαιτούνται για την κατασκευή του πρώτου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου και να έχουν και την επίβλεψη
και θα αναζητήσουμε χρηματοδότηση. Χρηματοδότηση υπάρχει μέσα από τον άξονα 7 του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης” - κτηριακές υποδομές. Αν δεν εγκριθεί από κει θα διεκδικήσουμε από αλλού χρηματοδοτήσεις. Εχουμε συμφωνήσει και το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθεί η προγραμματική σύμβαση, που θα είναι η πρώτη που γίνεται στη χώρα μας”.
Ο κ. Βασιλόπουλος διευκρίνισε ότι “είναι άλλο οικόπεδο που θα γίνει το Ειδικό Δημοτικό και άλλο για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο. Είναι ανατολικά της πόλης, στην ίδια περιοχή για το Ειδικό Δημοτικό, δεν το έχουμε αφήσει”. Ακόμα, εκτίμησε ότι “στις 20 Φεβρουαρίου θα έχουμε έναν φάκελο ολοκληρωμένο, όπου θα αναζητάμε μόνο χρηματοδότηση, τίποτα άλλο. Και 20 Φεβρουαρίου θα έχουμε έτοιμη και αυτή την προγραμματική σύμβαση με τον ενδεικτικό προϋπολογισμό και όλα όσα χρειάζονται για να υποβληθούν και αυτά στο συγκεκριμένο άξονα που ανέφερα”.


Επίσης, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι “συγχρόνως στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προετοιμάζουμε και μια υποβολή που αφορά την ανάπλαση της ανατολικής πόλης, Ανατολικό Κέντρο και ανατολικά του Ανατολικού Κέντρου, εκεί που προβλέπεται να κατασκευαστούν τα δύο Ειδικά σχολεία, προϋπολογισμού άνω των 10 εκ. ευρώ. Είναι μια πρόταση ακόμα που την ετοιμάζουμε και θα την υποβάλουμε στον άξονα 6 του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»”.
Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο για το 2021, ο αντιδήμαρχος Ν. Μπασακίδης έκανε λόγο για μεγάλη παρέμβαση - ανάπλαση και παρατήρησε πως το περιεχόμενο της παρέμβασης θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης και μελετών.
Γ.Σ.


NEWSLETTER