Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 08:11

Καρβέλας κατά Καφαντάρη για γήπεδο Πύλου

Γράφτηκε από την
Καρβέλας κατά Καφαντάρη για γήπεδο Πύλου

 

Σκληρή επίθεση στον τέως δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη εξαπολύει ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, κατηγορώντας τον ως ένθερμο συμπαραστάτη των βανδαλιστών του Δημοτικού Σταδίου Πύλου και του γηπέδου 5x5.

Ο δήμαρχος επικρίνει τον κ. Καφαντάρη που προβάλλει κι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί εικόνες καταστροφής της δημοτικής περιουσίας. Κάνει λόγο για “το ταλέντο του στον λαϊκισμό και την πολιτική των εντυπώσεων” κι επισημαίνει πως στον Κοινωνικό Φορέα Μέριμνας και Αθλητισμού η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε χρέη και δικαστικές απαιτήσεις συνολικού ύψους 100.500 ευρώ.

Αναλυτικά, σε δήλωσή του ο δήμαρχος Π. Καρβέλας σημειώνει: “Ενθερμο συμπαραστάτη βρήκαν οι βανδαλιστές του Δημοτικού Σταδίου Πύλου και του γηπέδου 5x5 τον πρώην δήμαρχο κ. Δημήτριο Καφαντάρη, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να μας υπομνήσει για μια ακόμη φορά το ταλέντο του στον λαϊκισμό και την πολιτική των εντυπώσεων, που εφάρμοσε ανεπιτυχώς και προεκλογικά με το «πριν» και το «μετά», έναν τομέα στον οποίο ως πρώην δημοτική αρχή διέπρεψε, οδηγώντας τον δήμο σε τέλμα και ανυποληψία.

Πράγματι, εικόνες καταστροφής της δημοτικής περιουσίας, σαν αυτές που προβάλλει σε σχετική του ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Καφαντάρης, δείχνουν έλλειψη σεβασμού και παιδείας, προκαλώντας θλίψη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Θλίψη όμως προκαλεί και η πλήρης διάλυση που κληρονομήσαμε από τον «σπεσιαλίστα» του είδους, πρώην δήμαρχο. Χρέη και ανεξόφλητες υποχρεώσεις χιλιάδων ευρώ παρέλαβε η δημοτική μας αρχή, που αφορούν το Ν.Π.Δ.Δ. Φορέα Κοινωνικής Μέριμνας & Αθλητισμού «Αλληλεγγύη», στο οποίο υπάγονται οι παιδικοί σταθμοί, το δημοτικό στάδιο και οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε οφειλή στη ΔΕΗ 30.000€, στον ΟΤΕ 12.000€, εργατικές διάφορες ύψους 8.500€, καθώς και διάφορες οφειλές προς τρίτους ποσού περίπου 15.000€ και δικαστικές απαιτήσεις ποσού 35.000€. Είναι χαρακτηριστικό των «μικρών» και «ανεπαρκών» ανθρώπων, να προσπαθούν να απαξιώνουν το έργο και την προσπάθεια των διαδόχων τους, ειδικά όταν δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την αυτοκριτική τους… Επίσης θλίψη προκαλεί και η απεγνωσμένη προσπάθεια του πρώην δημάρχου να πάρει «πόντους», αναδεικνύοντας τέτοια φαινόμενα καταστροφών, αλλά και ο τρόπος που το πράττει.

Η παρούσα δημοτική αρχή, με συνέπεια και εργατικότητα αλλάζει καθημερινά την όψη του δήμου, επιβάλλοντας νοικοκύρεμα και ευταξία σε όλα τα επίπεδα. Η διαφορά γίνεται αντιληπτή από τους συνδημότες μας και προφανώς αυτό προκαλεί ανασφάλεια και πανικό στον κ. Καφαντάρη. Θα ήθελα από τους συμπολίτες μου ενεργή συμμετοχή στη διαφύλαξη της δημοτικής περιουσίας και στην αποφυγή πράξεων βανδαλισμού, καθώς αυτό αποτελεί ιερή υποχρέωση όλων μας.

Τέλος, γνωρίζουμε στους πάντες ότι κάθε καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική είναι ευπρόσδεκτη, προς βελτίωση της πολιτικής μας και δεν ανεχόμεθα σε καμία περίπτωση τις αήθεις επιθέσεις, που σκοπό έχουν τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε όλα τα επίπεδα”.


NEWSLETTER