Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 23:51

Σύσκεψη για μεταφορά νερού στη Μάνη

Γράφτηκε από την
Σύσκεψη για μεταφορά νερού στη Μάνη

 

 

 

Τα θέματα της μεταφοράς του νερού από τις πηγές του Αγίου Φλώρου στο Πήδημα και οι δυνατότητες υδροδότησης όμορων περιοχών (Δυτική Μάνη) μέσω των πηγών αυτών, εξετάστηκαν σε συνάντηση εργασίας σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στη συνάντηση υπό τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κοινοτήτων Γιώργος Φάβας και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου, της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, έγινε συζήτηση και για τη μεταφορά του νερού από τη Βέργα έως τις Κιτριές, την αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης, αλλά και απαιτούμενα έργα στις δεξαμενές.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΔΕΥΑΚ έχει προχωρήσει σε ανάθεση υδρογεωλογικής μελέτης για να αποτυπωθούν οι ποσότητες νερού στις πηγές του Αγίου Φλώρου, ενώ κομβικής σημασίας είναι η υλοποίηση του έργου της νέας δεξαμενής στον Αϊ- Γιάννη Καρβούνη στην Καλαμάτα, στο πεδίο βολής.

Με βάση την ίδια ενημέρωση, κεντρικός αναμένεται να είναι ο ρόλος της ΔΕΥΑΚ, ενώ αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία μέσα από τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων τόσο με τον Σύνδεσμο Υδρευσης, όσο και με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, για την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν σε μελέτες και συνοδά έργα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER