Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 08:28

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Ζητεί παράταση απασχόλησης 136 εργαζομένων προγράμματος ΟΑΕΔ

Γράφτηκε από τον
Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Ζητεί παράταση απασχόλησης 136  εργαζομένων προγράμματος ΟΑΕΔ

 

 

Το αίτημα των 136 απασχολούμενων για 8 μήνες στο Δήμο Καλαμάτας με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 2020 του ΟΑΕΔ, να παραταθεί το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του 2021, στηρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του την οποία έλαβε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Το αίτημα αυτό έχουν απευθύνει οι συνολικά 36.500 απασχολούμενοι του προγράμματος στους δήμους και τις περιφέρειας όλης της χώρας.

Τη στήριξη του αιτήματος εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας.

Στα ερωτήματα και τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είπε ότι “δεν μπορούν συμβάσεις από ορισμένου χρόνου να μετατραπούν σε ορισμένου”.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος δήλωσε ότι στηρίζει το αίτημα, αλλά ζήτησε “να έχει ο δήμος μόνιμο προσωπικό που θα προσληφθεί με διαδικασία ΑΣΕΠ”.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης παρατήρησε ότι “πρέπει ο δήμος να αποκτήσει μόνιμο, σταθερό και κατάλληλο προσωπικό” και δήλωσε πως “στηρίζουμε, αλλά να μην αποκτήσουν επιπλέον προνόμια”.

Η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Μαρία Οικονομάκου δήλωσε πως είναι υπέρ του αιτήματος, αλλά ζήτησε”να μην μπλέξουμε σε περαιτέρω διεκδικήσεις”.

Ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης ζήτησε “να υπάρξει μόνιμη εργασία, να μην κρέμονται από τέτοια πράγματα’.

Ο σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Τάσος Νιάρχος ζήτησε “να καταργηθούν αυτά τα δουλεμπορικά προγράμματα εργασίας” – και απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή είπε ότι “είναι αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής”.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Μπάκας παρατήρησε πως “είναι ανήθικο να τους έχουμε σε αιχμαλωσία. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες κι έπρεπε να είναι μόνιμοι”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER