Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 09:46

Καλαμάτα: Εμπόδια για γνωστοποίηση της μελέτης ανάπλασης Αναγνωσταρά

Καλαμάτα: Εμπόδια για γνωστοποίηση της μελέτης ανάπλασης Αναγνωσταρά

Σαν να πρόκειται για πολίτη αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή Καλαμάτας μια δημοτική παράταξη που ζητεί τη μελέτη ενός έργου, και την ταλαιπωρεί χωρίς λόγο.

Αυτό προέκυψε μετά από ερώτηση - παρέμβαση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Κανάκη, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου παρατήρησε πως “απευθύνθηκα στην Τεχνική Υπηρεσία για τη μελέτη του έργου ανάπλασης της Αναγνωσταρά. Με παρέπεμψαν στον αντιδήμαρχο Μπασακίδη, ο οποίος μου είπε να ζητήσει τη μελέτη ο επικεφαλής μας Βασίλης Κοσμόπουλος. Πήγα 5 φορές στην υπηρεσία για τη μελέτη και δεν έκανα τίποτα. Απευθύνω έκκληση στη δημοτική αρχή, όταν ζητάει μια παράταξη μια μελέτη, ο αντιδήμαρχος να δίνει εντολή να την παίρνουμε”.
Στην απάντησή του ο Νίκος Μπασακίδης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι “απάντηση στους πολίτες δίνουν οι αιρετοί. Δεν θα ξέρει ο αιρετός, ο διευθυντής, το τι θα δοθεί;”.
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Δημήτρης Πολίτης ενημέρωσε ότι βάσει του κανονισμού, υποβάλλεται αίτηση μέσω του προέδρου, που πηγαίνει στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και πρέπει να απαντάται σε ένα μήνα.
Εκφράζοντας τη λύπη του για όλη αυτή την ταλαιπωρία και τη μη ικανοποίηση του αιτήματος της παράταξής του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Β. Κοσμόπουλος εξήγησε ότι δεν ζήτησαν τη μελέτη, αλλά μόνο την κάτοψη για να δουν τι γίνεται με τις θέσεις στάθμευσης.
Γ.Σ.