Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 11:08

Στο “Τρίτσης” πρόταση για ψηφιακό μουσείο στην Καλαμάτα

Στο “Τρίτσης” πρόταση για ψηφιακό μουσείο στην Καλαμάτα

Την πρόταση του Δήμου Καλαμάτας για δημιουργία ψηφιακού μουσείου - κέντρου προβολής διπλωματίας, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, κατέθεσε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία ενός ψηφιακού μουσείου - κέντρου προβολής διπλωματίας στην Καλαμάτα (μοναδικού παρόμοιου στη χώρα), όχι ως στατική διαμόρφωση ενός κτηρίου, αλλά ως δυναμικό σημείο αναφοράς της πόλης. Η διττή οπτική “εντός κι εκτός του μουσείου” επιχειρεί να το κάνει το πιο ζωντανό κύτταρο της πόλης, με δράσεις μέσα στο κτήριο, αλλά και εκτός αυτού, όλες συνεκτικά δεμένες κάτω από τη νέα ταυτότητα της πόλης και του τόπου που, γιορτάζοντας την επέτειο των 200 ετών, επιχειρούν τη σύγχρονη επανάστασή τους.
Στην παρούσα φάση η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία κι εγκατάσταση ενός ψηφιακού μουσείου με χρήση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών, όντας ταυτόχρονα η αφετηρία και η κατάληξη των θεματικών πολιτιστικών διαδρομών που θα δημιουργηθούν στην πόλη της Καλαμάτας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 595.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το “Αντώνης Τρίτσης”, από τον άξονα με τίτλο “Ελλάδα 1821 - Ελλάδα 2021”.