Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 13:50

Ανακατατάξεις στη μειοψηφία του Δήμου Μεσσήνης - Τσερπές στη θέση Κοτταρίδη

Γράφτηκε από την
Ανακατατάξεις στη μειοψηφία του Δήμου Μεσσήνης - Τσερπές στη θέση Κοτταρίδη

Αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στην “Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών” του Δήμου Μεσσήνης. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, μετά από παραίτηση του Νίκου Κοτταρίδη από τη θέση του επικεφαλής, τα ηνία της παράταξης ανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Αναστάσιος Τσερπές. Επίσημες ανακοινώσεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και τις αλλαγές αναμένεται να γίνουν σήμερα, οπότε θα ξεκαθαρίσει τόσο ο λόγος της παραίτησης Κοτταρίδη όσο και η σκοπιμότητα επιλογής Τσερπέ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Νίκος Κοτταρίδης ανέλαβε επικεφαλής πέρυσι τον Ιούλιο, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Είχαν προηγηθεί η αποχώρηση του τέως δημάρχου Γιώργου Τσώνη από επικεφαλής του συνδυασμού και ανεξαρτητοποίησή του, καθώς και της τέως αντιδημάρχου και αναπληρώτριας δημάρχου Γεωργίας Παναγοπούλου, προκαλώντας σημαντικές αναταράξεις και αλλαγές. Ακολούθησαν οι ανεξαρτητοποιήσεις 4 ακόμη δημοτικών συμβούλων, τραυματίζοντας βαρύτατα τη συνοχή της παράταξης.

Η ομόφωνη εκλογή του Νίκου Κοτταρίδη ως επικεφαλής βοήθησε στην ανασυγκρότηση των δυνάμεων του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας, χάρη στη συναινετική του διάθεση. Ο κ. Κοτταρίδης άλλωστε, τόσο στη διάρκεια της θητείας του ως αντιδήμαρχος Καθημερινότητας όσο και ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, κέρδισε με τη δημοκρατική συμπεριφορά του την εκτίμηση φίλων και αντιπάλων, διατηρώντας πάντα μια υπεύθυνη και ψύχραιμη στάση στα αυτοδιοικητικά πράγματα, μακριά από στείρες αντιπολιτευτικές αντιπαραθέσεις.


NEWSLETTER