Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 07:56

Καλαμάτα: Ασκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Ασκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς στη Μαραθόλακκα

Ασκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς στο χώρο επεξεργασίας απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας, στη Μαραθόλακκα Ταϋγέτου, πραγματοποιήθηκε χθες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, στόχος ήταν να διαπιστωθεί το επίπεδο ετοιμότητας, απόκρισης και συντονισμού των υπηρεσιών σε περίπτωση πυρκαγιάς και να προσδιοριστεί ο βαθμός εκπαίδευσης του προσωπικού στη διαχείριση μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Συντονιστής της άσκησης ήταν ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Γιάννης Ζαφειρόπουλος. Την υγειονομική κάλυψη είχε αναλάβει το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ την παρακολούθησαν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την Καθαριότητα Γιάννης Μπάκας, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας - αντιπύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς, εκπρόσωπος του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, εκπρόσωπος του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας, στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος ανέφερε ότι “είναι σημαντικό διαρκώς όλοι, εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες, να είναι σε ετοιμότητα με επικαιροποιημένα σχέδια αντιμετώπισης διαφόρων έκτακτων καταστάσεων και στην κατεύθυνση αυτή κινούμαστε ως δήμος”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER