Κυριακή, 09 Μαϊος 2021 09:06

Δήμος Καλαμάτας: Μείωση τελών χρήσης κοινόχρηστου χώρου

Δήμος Καλαμάτας: Μείωση τελών χρήσης κοινόχρηστου χώρου

 

Μείωση τελών χρήσης ή διάθεση επιπλέον κοινόχρηστου χώρου, όπως προβλέπει σχετικό ΦΕΚ, προγραμματίζει ο Δήμος Καλαμάτας για τους επαγγελματίες της εστίασης και της αναψυχής.

Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε:

“Εκδόθηκε το ΦΕΚ το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα, εφόσον το επιλέξουμε ως δήμος -και εμείς το επιλέξαμε και στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα έρθει και εισήγηση για αυτό-, να δώσουμε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες, είτε να αυξήσουν τα τραπεζοκαθίσματά τους μέχρι και 100% εφόσον το επιτρέπει ο χώρος, είτε να ζητήσουν μείωση τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων μέχρι 50%. 

Είναι μία πρωτοβουλία που είχαμε αναλάβει και στην πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης με τα περιοριστικά μέτρα, την αναλαμβάνουμε και τώρα, και όποια άλλη νομοθετική ρύθμιση έρθει, εμείς θα την υποστηρίξουμε, καθώς είναι σημαντικό να παραμείνουν οι επιχειρήσεις όρθιες. Δουλεύοντας οι επιχειρήσεις, πέραν της αύξησης του πλούτου της περιοχής, δημιουργούν και θέσεις εργασίας.

Εχουμε επικοινωνία με επαγγελματίες και στην παραλιακή, στη χερσαία ζώνη του λιμένα, που εκεί υπάρχει ένα διαφορετικό καθεστώς. Εχουν κι εκεί ενημερωθεί για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν, άλλωστε έχει γίνει ήδη μια έκπτωση 33%, καθώς έχουν αφαιρεθεί 4 μήνες από τη χρήση κοινόχρηστων χώρων. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα”.