Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 08:10

Δήμος Μεσσήνης: 1 εκ. ευρώ για ριζική αναβάθμιση Μουσείου «Τάκη Κατσουλίδη»

Γράφτηκε από την
Δήμος Μεσσήνης: 1 εκ. ευρώ για ριζική αναβάθμιση Μουσείου «Τάκη Κατσουλίδη»

 

Εντάχθηκε χθες σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με το ποσό του 1.020.308,58 ευρώ, η ανακαίνιση του παλαιού Δημαρχείου της πόλης της Μεσσήνης όπου στεγάζεται το Μουσείο «Τάκη Κατσουλίδη».

Η πρόταση είχε υποβληθεί φέτος στις 4 Ιανουαρίου. Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης, «πρόκειται για μία σπουδαία εξέλιξη, η οποία είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της δημοτικής αρχής να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για παρεμβάσεις οι οποίες θα αναβαθμίσουν και θα εκσυγχρονίσουν το παλαιό Δημαρχείο. Σημειώνεται ότι το εν λόγω κτήριο έχει να ανακαινιστεί για περισσότερο από μία 15ετία και οι επικείμενες παρεμβάσεις θα βελτιώσουν στον μέγιστο βαθμό την εικόνα, την λειτουργικότητα και την ασφάλειά του».

Συγκεκριμένα, προβλέπονται εκτεταμένες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του εσωτερικού του κτηρίου, καθώς και εργασίες στον ακάλυπτο χώρο με επιστρώσεις, κράσπεδα κήπου, φύτευση καλλωπιστικών φυτών και φωτιστικών σωμάτων για την ανάδειξη του κήπου. Η πράξη «Δομική, ενεργειακή και λειτουργική αποκατάσταση του παλαιού Δημαρχείου του Δήμου Μεσσήνης» εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων» του ευρωπαϊκού προγράμματος «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξη» του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.  

«Η συνολική αναμόρφωση εσωτερικά και εξωτερικά του κτηρίου θα εκσυγχρονίσει και θα αναβαθμίσει τη λειτουργία του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη. Παράλληλα, θα δοθεί νέα προοπτική στην αξιοποίηση του υπαίθριου χώρου για την πραγματοποίηση πολιτιστικών δράσεων και τη φιλοξενία ενός ευρύτερου πολιτιστικού και καλλιτεχνικού προγράμματος» σημείωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.  


NEWSLETTER