Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 08:30

Καλαμάτα: 831.000 ευρώ για την αξιοποίηση του κτηρίου της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: 831.000 ευρώ για την αξιοποίηση του κτηρίου της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας

Χρηματοδότηση 831.000 ευρώ για την αξιοποίηση του διώροφου κτηρίου της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας εξασφάλισε ο Δήμος Καλαμάτας.

Σκοπός είναι να επισκευαστεί το νεοκλασικό κτήριο και να στεγάσει υπηρεσίες και δραστηριότητες του Δημοτικού Θεάτρου (θεατροπαιχνίδια, ανάγνωση θεατρικών έργων κ.λπ.), καθώς και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της χρήσης του.

Οπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, με απόφαση του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ, η πράξη εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος - προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ)» του Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Η πράξη, με συνολικό προϋπολογισμό 831.000,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας αναφέρει ακόμη: “Ο Δήμος Καλαμάτας, με την ανακαίνιση του προαναφερθέντος εμβληματικού κτηρίου που αποτέλεσε για πολλά χρόνια τοπόσημο, σύμβολο και σημείο αναφοράς για την πόλη, συνεχίζει ουσιαστικά την προσπάθεια διάσωσης, αξιοποίησης και επανάχρησης παλαιών «ιστορικά και πολιτιστικά» κτηρίων, που είχαν πέσει σε αχρηστία επί σειρά ετών. Το εργοστάσιο της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας, είναι το τελευταίο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής που σώζεται στο κέντρο της πόλης, στον άξονα βορράς - νότος της οδού Αριστομένους, που συνδέει το ιστορικό με το εμπορικό και διοικητικό κέντρο, το Πάρκο Σιδηροδρόμων και το λιμάνι της Καλαμάτας. Πολύ σημαντικό κομμάτι της ιστορικής μας μνήμης και της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς”.


NEWSLETTER