Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 21:36

Αθανασόπουλος για ΚΕΑΔΗΜ: “Θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς για το ταμειακό έλλειμμα”

Γράφτηκε από την
Αθανασόπουλος για ΚΕΑΔΗΜ: “Θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς για το ταμειακό έλλειμμα”

 

Βαρύς θα πέσει ο πέλεκυς όταν έρθει η ώρα και καταλογιστούν οι ευθύνες εκεί όπου πρέπει από τις αρμόδιες αρχές, διαβεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος αναφορικά με το ταμειακό έλλειμμα της ΚΕΑΔΗΜ.

Πρόκειται για το ταμειακό έλλειμμα 93.818 ευρώ τη χρονική περίοδο 2015-2018, που αποκάλυψε η έκθεση ορκωτού λογιστή στην ΚΕΑΔΗΜ, την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Μεσσήνης, που σε συνδυασμό με χαμένες χρηματοδοτήσεις ύψους 205.615 ευρώ κατέστησαν την επιχείρηση μη βιώσιμη. “Λείπουν χρήματα και αιμορραγεί ο δήμος…”, σημείωσε ο Γιώργος Αθανασόπουλος.

Αφορμή για την αναφορά του δημάρχου στάθηκε η δριμεία παρατήρηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Μανώλη Δουρούμη για αδράνεια στην απόδοση ευθυνών, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την τροποποίηση στο φετινό προϋπολογισμό, προκειμένου να εξασφαλιστούν χρήματα για να πληρωθεί υπάλληλος που προσέφυγε δικαστικά. “Να μην παραγραφεί ούτε ευρώ”, είπε εμφατικά ο κ. Δουρούμης.

Η αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ Ελένη Τσέλιου παρενέβη λέγοντας ότι γίνεται μαραθώνια προσπάθεια για να κρατηθεί η επιχείρηση, γιατί είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής του δήμου. Είπε ακόμα πως έχουν κατορθώσει να πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενες στο “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Ο αντιδήμαρχος Κώστας Ρούτσης εξερράγη με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σε παρέμβασή του και είπε πως “κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή γι’ αυτή τη διαχείριση”, υπενθυμίζοντας στον Τάσο Τσερπέ ότι “δεξί χέρι του δημάρχου” (σ.σ. του τέως δημάρχου Γιώργου Τσώνη) ήταν η απούσα δημοτική σύμβουλος και τότε πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ Γεωργία Παναγοπούλου, απευθύνοντάς του το ερώτημα: “Δεν βλέπατε κ. Τσερπέ τι γινόταν στην ΚΕΑΔΗΜ;”.

Ο Γιώργος Τσώνης ακούγοντας για… δικό του “δεξί χέρι” δυσφόρησε και με έντονο τρόπο απάντησε πως τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι όσο και ο δήμαρχος δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν και απευθυνόμενος στον κ. Ρούτση τον προέτρεψε να ρωτήσει τον δήμαρχό του, που εκείνη την περίοδο διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΑΔΗΜ. “Δεν με ενδιαφέρει κανείς και τίποτα, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, αν έχετε στοιχεία σας προκαλώ να φέρετε εισαγγελέα κι αν είναι ο Τσώνης να πληρώσει, έχει τη δύναμη να πληρώσει”, πρόσθεσε ο Γιώργος Τσώνης εξαγριωμένος.

Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος ανταπάντησε ότι η όλη συμπεριφορά του τέως δημάρχου φανερώνει την αλαζονεία και την αδιαφορία με την οποία διοικούσε η προηγούμενη δημοτική αρχή το δήμο. “Εσείς διοικούσατε, οφείλατε να γνωρίζετε τι συμβαίνει στην ΚΕΑΔΗΜ και τις δημοτικές επιχειρήσεις, ξέρουμε όλοι τι έχει συμβεί μέσα από το πόρισμα του ορκωτού λογιστή και για το ταμειακό έλλειμμα και για τους χαμένους πόρους από χρηματοδοτικά προγράμματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Αθανασόπουλος. Οσο για την ιδιότητά του ως μέλους του Δ.Σ. της επιχείρησης, ο δήμαρχος τόνισε πως είχε έγκαιρα προειδοποιήσει και με επιστολές ζητούσε “να έρθουν τα βιβλιάρια που γίνονταν οι αναλήψεις”, προσθέτοντας πως για αυτές του τις ενέργειες “το γνωρίζουν και οι πρώην φίλοι σας κ. Τσώνη”. Ο δήμαρχος, συνέχισε λέγοντας πως τόσο ο Γ. Τσώνης όσο και ο Τ. Τσερπές ξέρουν σε ποιον ανήκει η πολιτική ευθύνη και θέλουν να την αποποιηθούν.

“Δεν θα επιτρέψω να κρυφτείτε”, είπε ο Γιώργος Αθανασόπουλος στον Γιώργο Τσώνη, λέγοντάς του ακόμη πως έπρεπε ως δήμαρχος τότε να είχε πάει στον εισαγγελέα όταν του έστελνε τα έγγραφα που επικαλέστηκε κι όχι να το παίζει τώρα “τζάμπα μάγκας”.

Ν.Κ.


NEWSLETTER