Σάββατο, 22 Μαϊος 2021 19:37

Μεσσήνη: Σχέδιο της ΔΕΥΑΜ για νερό το καλοκαίρι - Πρόβλημα η άρδευση με πόσιμο νερό

Γράφτηκε από την

 

Σχέδιο για να μην διψάσουν τα χωριά του δήμου το καλοκαίρι διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος ότι έχει καταστρώσει η ΔΕΥΑΜ σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή.

Παράλληλα, ο δήμαρχος επιβεβαίωσε το τεράστιο πρόβλημα με αγωγούς που παίρνουν πόσιμο νερό για άρδευση και -όπως είπε- επέτρεψε για ψηφοθηρικούς λόγους η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Οι δηλώσεις του δημάρχου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη έγιναν μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου συμβούλου Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ο οποίος ανέλυσε συνοπτικά τα φαινόμενα λειψυδρίας που έχουν παρατηρηθεί τόσο στο παραλιακό μέτωπο του δήμου όσο και στο ορεινό κομμάτι, στα χωριά της ευρύτερης περιοχής του πρ. Δήμου Ιθώμης, μεταξύ αυτών τα Ζερμπίσια, Κεφαλληνού και Αρχαία Μεσσήνη. “Εχει να βρέξει 3 μήνες, μην τρέχουμε πανικόβλητοι τελευταία ώρα”, προειδοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος καταγγέλλοντας παράλληλα πως δεν μπορεί να υπάρχουν συνδεδεμένοι στο δίκτυο ύδρευσης αγωγοί χωρίς ρολόγια για να ποτίζονται ελιές με το νερό δημοτικής γεώτρησης.

Ο κ. Αθανασόπουλος επιβεβαιώνοντας το δημοτικό σύμβουλο μίλησε για “καταδικαστέα ρουσφετολογική αντίληψη” της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Επίσης, της επιτέθηκε και για άλλες ενέργειες που είχε προβεί, για να δώσει προσωρινές λύσεις στα φαινόμενα λειψυδρίας, όπως το να μεταφέρει νερό με ένα ακατάλληλο βυτίο. Οι ίδιοι, ως δημοτική αρχή, είπε ο δήμαρχος, εξασφάλισαν χρηματοδότηση για μια πιστοποιημένη για τη μεταφορά πόσιμου νερού υδροφόρα και παράλληλα αντικαθιστούν σταδιακά τα παλιά δίκτυα ύδρευσης, που παρουσιάζουν ζημιές και διαρροές, ενώ κοιτάζουν να δώσουν λύση και με τους αγωγούς που παίρνουν νερό για άρδευση.

Ν.Κ.