Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 17:10

Προχωρούν τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στην Αίπεια

Γράφτηκε από την
Προχωρούν τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στην Αίπεια

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωράνε οι εργασίες αντιδιαβρωτικής προστασίας στην ακτογραμμή της Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης.

Αυτό διαπίστωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος ο οποίος επισκέφτηκε χθες το έργο και ενημερώθηκε για την πορεία του από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας Δημοτικής Ενότητας Αίπειας υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και όπως διαπίστωσε ο δήμαρχος και αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, οι απαιτούμενες εργασίες έχουν γίνει σε μεγάλο βαθμό και, όπως όλα δείχνουν, θα ολοκληρωθεί με ομαλό τρόπο. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα πως “είναι αυτονόητα τα οφέλη που θα προκύψουν στο παραλιακό μέτωπο από την περάτωση του έργου, καθώς θα αποτραπεί η διάβρωση των ακτών και θα προστατευτεί η περιουσία των πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον θα δημιουργηθεί νέο παραλιακό μέτωπο το οποίο θα εμπλουτίζεται με την πάροδο των ετών, αναβαθμίζοντας την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής”.   

Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ και εκτείνεται σε μήκος 2 χλμ. περίπου.

«Η υλοποίηση του έργου στοχεύει πρωτίστως στην προστασία της παράκτιας ζώνης από τη διάβρωση που προκαλεί ο έντονος κυματισμός. Ήταν έκδηλη η ανάγκη παρέμβασης, με την οποία θα αναβαθμιστεί και θα προστατευτεί ουσιαστικά η ευρύτερη περιοχή, παρέχοντας πολλαπλά οικονομικά και τουριστικά κίνητρα» σημείωσε ο Γιώργος Αθανασόπουλος.


NEWSLETTER