Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 08:30

Συνάντηση Πέτσα - Βασιλόπουλου: Στην Καλαμάτα τον Ιούλιο ο υφυπουργός Εσωτερικών

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Πέτσα - Βασιλόπουλου: Στην Καλαμάτα τον Ιούλιο ο υφυπουργός Εσωτερικών

 

Για τα έργα που ο Δήμος Καλαμάτας διεκδικεί μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, με πρώτο σε προτεραιότητα την κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης στην περιοχή Αϊ-Γιάννη Καρβούνη (πεδίο βολής στον Νέδοντα), συζήτησε χθες με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σε συνάντησή τους στο υπουργείο.

Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Πέτσας αναμένεται να επισκεφθεί την Καλαμάτα στα μέσα Ιουλίου, μετά από πρόσκληση του δημάρχου.

Από το δήμο υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος σε διαδοχικές επαφές που έχει με κυβερνητικά στελέχη, έχει τονίσει τη σημασία του έργου της δεξαμενής, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το εμβληματικό έργο αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Πηδήματος. Υπήρξε, μάλιστα, ενημέρωση ότι την ερχόμενη εβδομάδα έχοντας ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο φάκελος του έργου θα εξεταστεί από τη Διαχειριστική Αρχή, προκειμένου να τρέξει η διαδικασία της ένταξής του προς χρηματοδότηση.

Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος ενημερώθηκε για τις εν εξελίξει αξιολογήσεις των προτάσεων που έχουν κατατεθεί σε άλλους άξονες του προγράμματος.

Με βάση την ενημέρωση από τον δήμο, ο κ. Πέτσας αναγνώρισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας κινείται στη βάση ενός στοχευμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι “με τον υπουργό έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία. Ως δήμος έχουμε κινηθεί ταχύτατα και μόνο μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» διεκδικούμε τη χρηματοδότηση 25 προτάσεών μας. Προφανώς και έχουμε θέσει προτεραιότητες και μία από αυτές είναι η κατασκευή της νέας δεξαμενής στην περιοχή του Αϊ-Γιάννη Καρβούνη, έργο που συνδέεται με τον νέο κεντρικό αγωγό ύδρευσης Φ800. Το αμέσως επόμενο διάστημα ενημερώθηκα ότι έρχονται νέες εντάξεις για έργα μας. Εμείς συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά υλοποιώντας το σχέδιο που έχουμε, προκειμένου να φέρουμε θετικά για την περιοχή μας αποτελέσματα”.


NEWSLETTER