Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 22:12

Ξεκινούν εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθούπολης

Γράφτηκε από την
Ξεκινούν εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθούπολης

 

Χθες κατέπλευσε στο αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθούπολης ο πλωτός γερανός για να ξεκινήσει εργασίες εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης, ενώ προσεχώς θα ανακατασκευαστεί ο προσήνεμος μόλος, θα κατασκευαστεί κρηπίδωμα και θα θωρακιστεί ο υπήνεμος μόλος.

Αυτό δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, τονίζοντας ότι “το έργο, προϋπολογισμού 5,3 εκ. ευρώ, το ανέμενε η τοπική κοινωνία χρόνια τώρα”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας:

"Είναι αυτονόητο ότι οι χρήστες του αλιευτικού καταφυγίου θα πρέπει να απομακρύνουν τα σκάφη τους από το χώρο, προκειμένου να εκτελεστεί απρόσκοπτα και τάχιστα το έργο, αλλά το κυριότερο, να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα. Για το σκοπό αυτό ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Νίκος Αλεξανδρόπουλος, που διαχειρίζεται το χώρο, έχει ενημερώσει εγγράφως τους αλιείς ότι πρέπει να μεταφερθούν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας ατελώς.

Επιπλέον, επειδή αρκετοί αλιείς εξέφρασαν την επιθυμία να μεταφερθούν στο λιμάνι της Πύλου, λόγω απόστασης, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε ότι αυτό είναι δυνατό να γίνει σε τμήμα της μαρίνας της Πύλου, την οποία διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, γι’ αυτό και θα γίνει προσπάθεια επικοινωνίας ώστε να δοθεί η δυνατότητα χρήσης του χώρου της μαρίνας Πύλου. Ανάλογη παρέμβαση για το θέμα αυτό έχει κάνει και ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης.

Τέλος εξετάζεται αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την αποκατάσταση παλιάς, κατεστραμμένης και μη λειτουργικής πλέον προβλήτας, σε θέση νοτιοδυτικά του αλιευτικού καταφυγίου, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό το παραλιακό μέτωπο της τοπικής κοινότητας Μαραθούπολης".

 

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΣΚΑΦΩΝ

Την απομάκρυνση όλων των σκαφών που βρίσκονται χωρίς άδεια στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης αποφάσισε η Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας. Η απομάκρυνση θα γίνει προκειμένου να γίνουν εργασίες στο λιμάνι, και όπως τονίζεται τα σκάφη θα πρέπει να μετακινηθούν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Λιμενική Επιτροπή αποφάσισε την άμεση απομάκρυνση όλων των σκαφών που βρίσκονται χωρίς άδεια στο Αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθούπολης και τη μετακίνηση και πρόσδεσή τους στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, προκειμένου να ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου «Ανάπτυξη Αλιευτικού Καταφυγίου Μαραθούπολης», από την ανάδοχο εταιρεία, σύμφωνα με το από 02/12/2020 ιδιωτικό συμφωνητικό σύμβασης έργου και το με αριθμ. πρωτ. 2870/02-06-2021 έγγραφο της αναδόχου εταιρείας. Οι επιθυμούντες θέση ελλιμενισμού θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση στο Λιμενικό Ταμείο Ν. Μεσσηνίας και να καταβάλουν τα ανάλογα λιμενικά δικαιώματα και όποια άλλα τέλη τους αναλογούν.


NEWSLETTER