Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 13:00

Συζήτησαν για το δημόσιο ΚΤΕΟ στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Συζήτησαν για το δημόσιο ΚΤΕΟ στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Μια δημόσια υπηρεσία θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική έναντι των ιδιωτικών επιχειρήσεων, για να επιβιώσει και να μην επιβαρύνει τον φορολογούμενο πολίτη: Αυτή τη θέση πήρε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Τετάρτης, όταν δημοτικοί σύμβουλοι εναντιώθηκαν στο κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ, το οποίο λειτουργούσε στην πόλη και στεγάζονταν σε οίκημα που είχε παραχωρήσει ο Δήμος Μεσσήνης.

Στην ουσία ο δήμαρχος τοποθετήθηκε για το αυτονόητο, αν και άπαντες γνώριζαν ότι το δημόσιο ΚΤΕΟ λειτουργούσε μόνο μια φορά την εβδομάδα και αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τον κόσμο, ενώ χρειαζόταν επειγόντως εκσυγχρονισμό.

Τη συζήτηση άνοιξε ο δημοτικός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, εξαπολύοντας “κατηγορώ” στα ιδιωτικά συμφέροντα που, όπως είπε, κερδοσκοπούν σε βάρος του απλού κόσμου. Σχολίασε ακόμα πως το ΚΤΕΟ ήταν η προτελευταία δημόσια υπηρεσία που λειτουργούσε στη Μεσσήνη· απομένει το Ταχυδρομείο και αυτό γιατί δεν θέλει η Καλαμάτα να εισπράττουν από τα ΕΛΤΑ της πόλης τα επιδόματα “ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες”. Ο δημοτικός σύμβουλος εννοούσε τους Ρομά, θέση την οποία υποστήριξε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Δουρούμης, για να δικαιολογήσει τη χρησιμότητα λειτουργίας των ΕΛΤΑ στη Μεσσήνη.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Τσερπές υπενθύμισε στη δημοτική αρχή ότι εφόσον έκλεισε το ΚΤΕΟ θα πρέπει να διεκδικήσει πίσω το ακίνητο το οποίο είχε παραχωρήσει ο δήμος για τη λειτουργία της υπηρεσίας.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιάννης Μπρατσιάκος παρενέβη στη διάρκεια της συζήτησης και σχολίασε τον τρόπο που λειτουργούσε το ΚΤΕΟ, αφήνοντας αιχμές για… πελατειακές σχέσεις με ιδιωτικά συνεργεία.

Ν.Κ.