Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 17:55

Βασιλόπουλος για αγωγό ύδρευσης: “Η καλύτερη λύση από Νέα Είσοδο”

Γράφτηκε από την
Βασιλόπουλος για αγωγό ύδρευσης: “Η καλύτερη λύση από Νέα Είσοδο”

Το κυριότερο κριτήριο για τη διαδρομή του νέου αγωγού μεταφοράς νερού Φ800 από το Πήδημα είναι η ευθυγραμμία, και αυτή την εξασφαλίζει η Νέα Είσοδος, παρατήρησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας.

Εκτίμησε ότι η Νέα Είσοδος είναι η καλύτερη λύση τεχνικά (κατασκευαστικά) και οικονομικά, τόσο σε σχέση με την Αθηνών όσο και σε σχέση με τις λύσεις που πρότεινε ο Β. Τζαμουράνης.

Ο κ. Βασιλόπουλος είπε πως “ο Φ800 είναι το μεγαλύτερο και δυσκολότερο έργο που κατασκευάζεται” και ανέφερε πως “είναι δύσκολη η εκτροπή του αγωγού, οι μετακινήσεις του, απαιτούνται ειδικά τεμάχια. Υπάρχουν πολλά δίκτυα υποδομών στην οδό Αθηνών, είναι αδύνατο να γίνει εκεί αγωγός. Θα χρειάζονταν μετατοπίσεις, θα ήταν πολλαπλάσιο το κόστος σε σχέση με την αύξηση της διαδρομής, και τεράστιο οικονομικό κόστος από την ταλαιπωρία των πολιτών. Το κυριότερο κριτήριο είναι η ευθυγραμμία που την εξασφαλίζει η Νέα Είσοδος”.

Για τις προτεινόμενες λύσεις από τον Β. Τζαμουράνη είπε ότι έχουν πολλές μεταβολές κατεύθυνσης, ενώ στην οδό Γεωργίου περνάει αγωγός αποχέτευσης.


NEWSLETTER