Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 19:58

Ο Κοσμόπουλος για το παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

“Το δικό μας παραλιακό μέτωπο, την «Καλαματιανή Ριβιέρα», πότε επιτέλους θα το σχεδιάσουμε;” ρώτησε το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ερώτηση έγινε γιατί, όπως είπε ο κ. Κοσμόπουλος, “το προηγούμενο δεκαήμερο έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας το σχέδιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αττικής, της «Αθηναϊκής Ριβιέρας», καθώς παράλληλα με την ανάπτυξη της περιοχής προσβλέπει στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων – και παράλληλα αποτελεί ένα βήμα προς ένα πράσινο μέλλον”.
Ο δήμαρχος απάντησε ότι “δείχνει το δρόμο ο πρωθυπουργός” κατά την παρουσίαση του συγκεκριμένου σχεδίου, “και θα τον ακολουθήσουμε”. Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, πως “απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός για την Παραλία, θα το κάνουμε το επόμενο διάστημα”.
Ο Β. Κοσμόπουλος επεσήμανε ότι “αποσπασματικές λύσεις, όπως η δημιουργία πλατφόρμας περιπάτου μήκους 686 μ. και πλάτους 8 μ. στο δυτικό μέτωπο, με ακατάλληλα για την περιοχή υλικά και υψηλού μελετητικού κόστους, δεν μπορεί να είναι η απάντηση. Εργα που γίνονται επειδή βρέθηκε μία χρηματοδότηση, χωρίς να υπηρετούν ένα γενικότερο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής, δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός”.
Υπενθύμισε πως “είχαμε τονίσει προεκλογικά -και επαναλάβει στο Δημοτικό Συμβούλιο- ότι απαιτείται μία συνολική μελέτη του παραλιακού μας μετώπου, που θα προκύψει κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού” – και παρατήρησε: “Θα είναι πραγματικά λυπηρό κάποιος δήμαρχος στο μέλλον να επαναλάβει τα λόγια του κ. πρωθυπουργού κατά την παρουσίαση του σχεδίου της «Αθηναϊκής Ριβιέρας»: «Αυτό το άνοιγμα της πόλης προς τη θάλασσα, βήμα - βήμα, αρχίζει να γίνεται πράξη. Γιατί κάτι τόσο αυτονόητο δεν το είχαμε κάνει πιο πριν;»”.