Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 09:06

Το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και πάλι το αντιπλημμυρικό στον Αντικάλαμο

Γράφτηκε από τον

 

Το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και πάλι το αντιπλημμυρικό έργο στον εθνικό δρόμο, από το Νοσοκομείο Καλαμάτας μέχρι τη γέφυρα του αυτοκινητόδρομου στον Αντικάλαμο.

Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, απαντώντας σε ερώτηση - παρέμβαση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Κανάκη.

Παραπέμποντας σε παλαιότερες δηλώσεις του δημάρχου ότι η κυκλοφοριακή μελέτη για το δεύτερο αντιπλημμυρικό έργο στον εθνικό δρόμο, μετά την αναρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (απάντησε μετά από 1,5 χρόνο!) θα εγκριθεί από το δήμο, ο κ. Κανάκης ρώτησε “πότε θα κατατεθεί η μελέτη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου”. Ο κ. Βασιλόπουλος απάντησε ότι “έχουμε πάρει την έγκριση της μελέτης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου” και παρατήρησε πως “ο εργολάβος θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, γιατί έχει πολλά άλλα έργα”.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για το δεύτερο έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στον εθνικό δρόμο, στο τμήμα από Νοσοκομείο έως Αντικάλαμο (γέφυρα αυτοκινητόδρομου), προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ που υλοποιείται με σύμβαση 1.151.645,53 ευρώ (έκπτωση 53,93%).

Το έργο σύμφωνα με τη συμβατική του προθεσμία θα έπρεπε να τελειώσει το Δεκέμβριο του 2018!

Το πρώτο έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στον εθνικό δρόμο, στο τμήμα από Θουρία έως Νοσοκομείο, σταμάτησε καθώς η εργολαβία προϋπολογισμού 2,4 εκ. ευρώ, με σύμβαση 1.122.334,09 ευρώ (έκπτωση 53,24%) διαλύθηκε, αφού εκκρεμούσαν απαλλοτριώσεις για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί. Με βάση τη συμβατική του προθεσμία έπρεπε να τελειώσει το Σεπτέμβριο του 2017!

Γ.Σ.