Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 18:34

Ο Β. Κοσμόπουλος για Κέντρο Υγείας στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Το θέμα της δημιουργίας κέντρου υγείας αστικού τύπου στο οικόπεδο στο Ανατολικό Κέντρο που παραχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας στο υπουργείο για το συγκεκριμένο σκοπό, έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας.

Ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης απάντησε ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο παραμένει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για τη δημιουργία Κ.Υ. Δήλωσε, ωστόσο, πως δεν γνωρίζει αν το ίδρυμα έχει εγκαταλείψει την ιδέα και την προσπάθεια για το κέντρο και διευκρίνισε ότι ο δήμαρχος θα διερευνήσει το θέμα με τη διοίκηση του νοσοκομείου.
Χαρακτηριστικά στην παρέμβαση - ερώτησή του ο κ. Κοσμόπουλος ανέφερε: “Νοτιοανατολικά του πρώην στρατοπέδου υπάρχει οικόπεδο το οποίο έχει παραχωρήσει ο δήμος στο υπουργείο Υγείας, όταν αυτό του παραχώρησε τον χώρο που στεγαζόταν το Νοσοκομείο, για να κατασκευαστεί το νέο Δημαρχείο. Σε αυτό το οικόπεδο το υπουργείο είχε δεσμευτεί να δημιουργήσει ένα κέντρο υγείας αστικού τύπου, για την άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, αλλά και αυτών οι οποίοι διαμένουν στις ανατολικές κοινότητες του δήμου και οι οποίοι τους θερινούς μήνες αριθμούν έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό. Η ύπαρξη ενός τέτοιου κέντρου αναμφίβολα θα προσδώσει πρόσθετη αξία στην περιοχή και τις κοινότητες”.