Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 08:30

Καλαμάτα: Ακόμα να εφαρμοστούν οι προσωρινές πεζοδρομήσεις στο Ιστορικό Κέντρο

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Ακόμα να εφαρμοστούν οι προσωρινές πεζοδρομήσεις στο Ιστορικό Κέντρο

 

Προσωρινές πεζοδρομήσεις μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου στο Ιστορικό Κέντρο ενέκρινε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας στις 2 Ιουλίου, αλλά μόλις 2,5 εβδομάδες μετά, δεν εφαρμόζονται.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι πεζοδρομήσεις αφορούν τις οδούς Αιπύτου - Ηφαίστου - Ιθώμης - Αγίου Ιωάννου - Παπάζογλου. Χθες το πρωί στις οδούς Ιθώμης, Ηφαίστου και Αιπύτου αυτοκίνητα κινούνταν και είχαν παρκάρει... κανονικά. Μοναδική εξαίρεση και αλλαγή, η Αιπύτου, όπου σε κάποια τμήματά της επαγγελματίες είχαν τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα και μεγάλες γλάστρες με φυτά. Ο μοναδικός δρόμος όπου έχει τοποθετηθεί πινακίδα που δείχνει πως πρόκειται για πεζόδρομο είναι η Ιθώμης, στην αρχή της από τη Νέδοντος.

Η εικόνα στους δρόμους αυτούς του Ιστορικού Κέντρου δεν είναι καθόλου κολακευτική για τη δημοτική αρχή, η οποία οφείλει να προστατεύσει και να εφαρμόσει στην πράξη την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Σε διαφορετική περίπτωση, αν έχει μετανιώσει, αν έχει αλλάξει στάση για τις πεζοδρομήσεις, οφείλει να ακυρώσει άμεσα την απόφαση. Η μη εφαρμογή της προκαλεί προβληματισμό, ερωτηματικά και δυσμενή σχόλια από τους δημότες.

Γ.Σ.


NEWSLETTER