Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 20:51

Ανησυχία για την επάρκεια νερού σε κοινότητες της Ιθώμης

Γράφτηκε από την
Ανησυχία για την επάρκεια νερού σε κοινότητες της Ιθώμης

Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι παραλιακές κοινότητες και κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης του Δήμου Μεσσήνης με την επάρκεια νερού έθιξε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος.


Ο δήμαρχος χαρακτήρισε κρίσιμο το επόμενο 20ήμερο και ζήτησε τη στήριξη των προέδρων των χωριών, ώστε να γίνει συνείδηση στον κόσμο πως το νερό είναι για τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι για να ποτίζονται οι ελιές και τα κηπευτικά. Ανέφερε ακόμα ότι γίνονται ενέργειες σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΜ ώστε να λειτουργήσουν περισσότερες γεωτρήσεις και να αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση του νερού. Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασόπουλος έκανε μνεία στη γεώτρηση στην Αρχαία Μεσσήνη, η οποία προέβλεψε πως θα λειτουργήσει μέσα στο επόμενο δίμηνο, αλλά και στις δύο γεωτρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Χράνων, στους οικισμούς Καφού και το Κακόρεμα.   
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κανελλόπουλος έθεσε ερωτήματα για τις γεωτρήσεις στα Ζερμπίσια και τη μεταφορά νερού από τον Καλιγά στα Πετράλωνα για την άρδευση χωραφιών. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Νίκος Χριστοφιλόπουλος απάντησε στον ανεξάρτητο σύμβουλο πως η μια γεώτρηση δεν λειτουργεί γιατί δεν έχει νερό, ενώ και στον Καλιγά δεν μπορούν να πράξουν τίποτα αυτή την εποχή γιατί νερό προς εκμετάλλευση έχει μόνο τους χειμερινούς μήνες.     
Ν.Κ.


NEWSLETTER