Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 22:47

Συνεχίζονται οι καθαρισμοί τάφρων του ΓΟΕΒ Παμίσου

Γράφτηκε από την

 

Τους καθαρισμούς αποστραγγιστικών τάφρων και διωρύγων στο δίκτυο του ΓΟΕΒ Παμίσου συνεχίζει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας με τα μηχανήματα που διαθέτει.

Ειδικότερα,σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Στ. Αναστασόπουλου, με χρήση του εκσκαφέα - φορτωτή τύπου JCB έχει υλοποιηθεί καθαρισμός αποστραγγιστικής τάφρου στη Σπερχογεία και καθαρισμός της ορθογωνικής τάφρου, ανατολικά του Παμίσου, από τη γέφυρα και με κατεύθυνση νότια έως τη θάλασσα. Επίσης, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της διώρυγας 4Δ στη Μικρομάνη και τμήματος της ορθογωνικής τάφρου, μήκους 200 μέτρων, στο ύψος σύνδεσής της με τον ποταμό Αρι.

Παράλληλα, με την περιστρεφόμενη τσάπα, έχουν γίνει παρεμβάσεις απομάκρυνσης των υλικών καθαρισμού αποστραγγιστικής τάφρου στην περιοχή Αρφαρών. Επιπλέον έχει γίνει και ο καθαρισμός του καναλιού που παροχετεύει το νερό του Παμίσου στο αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης και η εργολαβία του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων για την αναβάθμιση αρδευτικού, αποστραγγιστικού και οδικού δικτύου ΓΟΕΒ Παμίσου, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ. Ειδικότερα, η εργολαβία έχει υλοποιήσει παρεμβάσεις στη διώρυγα 3Δ με εργασίες επισκευής τμημάτων σκυροδέματος και στην ορθογωνική τάφρο για μήκος 2 περίπου χλμ., με εργασίες καθαρισμού.

Οσον αφορά τον καθαρισμό αποστραγγιστικών τάφρων έχουν υλοποιηθεί εργασίες στην περιοχή της Μακαρίας, στη Σπερχογεία και στην Πιπερίτσα. Παράλληλα, γίνονται εργασίες και στο οδικό δίκτυο του ΓΟΕΒ, ειδικότερα από τη θέση “Πόρτες” έως τη θάλασσα και από Λυγδού έως διώρυγα 6Δ (θέση διασταύρωση προς Μακαρία), με κυριότερες εργασίες την απομάκρυνση των συσσωρευμένων υλικών και τη διαμόρφωση του οδοστρώματος για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Τέλος, έχει δοθεί εντολή άμεσα για καθαρισμούς στη τάφρο Λυγδού, από το αεροδρόμιο μέχρι το τέλος της τάφρου, ενώ ακολουθούν καθαρισμοί στις τάφρους Μουτελάκη και Κασκούτη.