Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 09:29

Καλαμάτα: Ολοκληρώνονται οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Ολοκληρώνονται οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα οι δράσεις του δήμου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με ποδηλατάδα που έχει ως αφετηρία την κεντρική πλατεία, στις 7 το απόγευμα.

Στις δράσεις που υλοποιήθηκαν συμμετείχαν και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του δήμου. Τα μικρά ΚΔΑΠάκια σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του Εργαστηρίου Φιλαναγνωσίας κατασκεύασαν όμορφες δημιουργίες και ενημερώθηκαν για τη χρησιμότητα και τα οφέλη του ποδηλάτου.
Επίσης, το Σαββατοκύριακο, το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Καλαμάτας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποίησε δράση στο χώρο του πατινάζ, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, όπου μέλη του συστήματος, λυκόπουλα και πρόσκοποι, έμαθαν για τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος και ενημερώθηκαν για το πώς πρέπει να κινούνται με ασφάλεια στο δρόμο.
Υπενθυμίζεται ότι κεντρικό σύνθημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2021 είναι: “Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER