Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 23:08

Απαντήσεις για τις χρηματοδοτήσεις Covid ζητεί ο Δριμής

Γράφτηκε από τον

 

Απαντήσεις από το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή Τριφυλίας ζητεί ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» Δημήτρης Δριμής για το πού πήγαν χρηματοδοτήσεις 775.000 ευρώ για δράσεις Covid.

Όπως τονίζει, έχει ζητήσει απαντήσεις από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13 του μηνός και ακόμη δεν τις έχει λάβει, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για δημόσια χρήματα και η ενημέρωση των δημοτών είναι θεσμική και ηθική υποχρέωση του δημάρχου και της δημοτικής αρχής.

Αναλυτικά ο κ. Δριμής αναφέρει: «Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (13/9/2021), αναφέρθηκα στις χρηματοδοτήσεις 775.000 ευρώ περίπου, που έχει λάβει ο Δήμος Τριφυλίας από το ΥΠΕΣ, για δράσεις Covid και ζήτησα λογαριασμό από το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή. Ζήτησα και ζητώ συγκεκριμένα:

1) Πλήρη κατάλογο για το πόσα χρήματα από τα 775.000€ έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα.

2) Σε ποιες δράσεις/έργα/υπηρεσίες δαπανήθηκαν.

3) Με ποια διαδικασία ανατέθηκαν (με απευθείας ανάθεση ή με διαγωνισμό;), ανά δράση/έργο/υπηρεσία.

4) Τι υπόλοιπα χρήματα υπάρχουν και πού έχουν κατανεμηθεί αυτά.

Έχουν περάσει δέκα ημέρες και ακόμα δεν έχει δοθεί απάντηση από το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή. Συνηθίζουν, βέβαια, να μην απαντούν. Τους υπενθυμίζω, όμως, πως πρόκειται για δημόσια χρήματα και η ενημέρωση των δημοτών είναι θεσμική και ηθική υποχρέωση του δημάρχου και της δημοτικής αρχής».

Κ.Μπ.