Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 22:10

Τετράδια σε μαθητές με ήρωες του 1821 από τον Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

 

Τετράδια όπου απεικονίζονται οι ήρωες του 1821 με καταγωγή από περιοχές του Δήμου Μεσσήνης, μοίρασαν χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και η αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη Τσέλιου σε μαθητές του 1ου και 2ου Γυμνασίου Μεσσήνης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, τις επόμενες μέρες τα τετράδια θα φτάσουν στα χέρια όλων των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου. Ο δήμαρχος, μιλώντας σε αντιπροσωπεία μαθητών της γ’ γυμνασίου στο 1ο Γυμνάσιο, αλλά και στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου, είπε ότι το τετράδιο τους διανέμεται ως αναμνηστικό και ταυτόχρονα τους δίνεται το ερέθισμα να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και να γνωρίσουν τους τοπικούς ήρωες και την ιστορία του τόπου. Ανέφερε ακόμη ότι η δημοτική αρχή ενέταξε την έκδοση των τετραδίων στις επετειακές δράσεις για τους εορτασμούς των 200 χρόνων και ανακοίνωσε ότι ο δήμος, με στόχο την καταγραφή και διάχυση της τοπικής ιστορίας, θα εκδώσει το επόμενο διάστημα τον ιστορικό τόμο με τίτλο «Το Νησί και τα χωριά του Δήμου Μεσσήνης στην Επανάσταση του 1821». Οπως ανέφερε, ο τόμος αυτός αποτυπώνει πολύτιμα ιστορικά γεγονότα όλων των χωριών του σημερινού δήμου, τις τοπικές μάχες και την προσφορά των αγωνιστών.

Επίσης, ο κ. Αθανασόπουλος με την ευκαιρία της επίσκεψης στα δύο σχολεία συνομίλησε με τη διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Ελισάβετ Σταθοπούλου και τον διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Γιάννη Πλατάρο για τις επιπλέον υποχρεώσεις και δυσκολίες που επιφέρουν στην εκπαιδευτική κοινότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε τους διευθυντές ότι η δημοτική αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου είναι στη διάθεσή τους για οτιδήποτε προκύψει που σχετίζεται με την καθαριότητα, τις απολυμάνσεις, κ.λπ. Αναφέρθηκε ακόμα στα έργα που προωθεί η δημοτική αρχή στα δύο σχολεία, και συγκεκριμένα: Στην επικείμενη δημοπράτηση από την ΚΤΥΠ Α.Ε. της αναβάθμισης του γηπέδου ποδοσφαίρου 7x7 με συνθετικό χλοοτάπητα τρίτης γενιάς στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης και στην πρόταση που έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για επισκευή εξωτερικού και εσωτερικών χώρων του 2ου Γυμνασίου.

Σε ενημέρωση της κ. Σταθοπούλου στο δήμαρχο ότι απέκτησαν πρόσφατα στο σχολείο τραπέζι πινγκ-πονγκ, ο Γιώργος Αθανασόπουλος άδραξε την ευκαιρία για έναν σύντομο αγώνα με μαθητές της γ’ γυμνασίου.