Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 08:12

Δήμος Τριφυλίας: Προγραμματική με Περιφέρεια για αθλητικό κέντρο στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

Την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου «Δημιουργία αθλητικού κέντρου στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας» αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Η σύμβαση αφορά την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα γίνουν στο οικόπεδο έκτασης 7 στρ. περίπου που έχει παραχωρήσει η Περιφέρεια στο δήμο και βρίσκεται ανατολικά του Δημαρχείου Κυπαρισσίας.

Όπως τονίστηκε στην εισήγηση από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Δημήτρη Στριμπάκο: «Στο πλαίσιο του προγράμματος ΣΑΕΠ 026 προγραμματίζεται η υλοποίηση του έργου «Δημιουργία αθλητικού κέντρου στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας», αντικείμενο του οποίου είναι η δημιουργία αθλητικού κέντρου σε οικόπεδο εμβαδού 6.785 τ.μ. και η διαμόρφωση των κοινοχρήστων χώρων της περιοχής, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της περιοχής, την αισθητική βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων και την παροχή δυνατότητας πρόσβασης ατόμων ΑΜΕΑ. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται να δημιουργηθεί αθλητικό κέντρο, όπου θα περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο βόλεϊ, γήπεδο τένις, παιδική χαρά, μικρή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αποδυτήρια.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αναδιαμόρφωσης των στάθμεων του οικοπέδου, πλακόστρωσης και λοιπών επιστρώσεων, καθώς και εργασίες κυβόστρωσης. Περαιτέρω, θα κατασκευαστεί δίκτυο κατασκευής ομβρίων υδάτων, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού. Ο παιδότοπος θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές για τις παιδικές χάρες και παράλληλα θα τοποθετηθεί κτήριο προκάτ για την κάλυψη των αναγκών των αθλούμενων. Ο συνολικός προϋπολογισμός της εκτέλεσης του έργου ανέρχεται στο ποσό των 317.407,32 ευρώ».

 Κ.Μπ.