Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 22:24

Μειοψήφησε αλλά εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Δυτικής Μάνης

Γράφτηκε από την
Μειοψήφησε αλλά εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Δυτικής Μάνης

 

Με μειοψηφία (8 υπέρ, 9 κατά) -υπάρχει τέτοια δυνατότητα σύμφωνα με το νόμο- πέρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης η τροποποίηση του προϋπολογισμού του δήμου, που αφορούσε κυρίως την ένταξη μελέτης συντήρησης και επισκευής του λιμανιού της Καρδαμύλης και την ανόρυξη και την αξιοποίηση υδρευτικών γεωτρήσεων σε δύο κοινότητες.

Σύμφωνα με την τροποποίηση, εντάχθηκαν ως νέα έργα και μελέτες η κατασκευή πεζοδρομίου στον οικισμό Ακρογιαλίου με 10.000 ευρώ, η μελέτη συντήρησης και επισκευής του λιμανιού της Καρδαμύλης με 50.000 ευρώ και η τροποποίηση - αύξηση του ποσού για ανόρυξη και αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης στην Καστανέα με 37.000 ευρώ και στα Πηγάδια με το ίδιο ποσό.

Αντίθετα, καταργήθηκαν μικρά έργα από 1.000 έως 5.000 ευρώ σε αρκετά χωριά, όπως για παράδειγμα διάνοιξη 2ης παράλληλης με την επαρχιακή οδό εντός του οικισμού Καρδαμύλης 2.000  ευρώ, κατασκευή δεξαμενής Αγίου Νικολάου 2.000 ευρώ, συντήρηση και εξωραϊσμός περιβάλλοντος χώρου νεκροταφείου Αγίου Νίκωνα 4.000 ευρώ, ανακατασκευή πεζοδρομίων οικισμού Καρυοβουνίου 2.000 ευρώ κ.λπ.

Σύμβουλοι παρατάξεων των μειοψηφιών υποστήριξαν ότι η μελέτη για το λιμάνι της Καρδαμύλης θα κολλήσει στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και διαφώνησαν με την κατάργηση των έργων από αρκετά χωριά.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας ανέφερε ότι “η θέση μας για τα χωριά αυτά είναι να γίνει μια μελέτη μ το σύνολο των χρημάτων και να γίνουν τσιμεντοστρώσεις σε αυτά τα χωριά. Θεωρώ ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να βρούμε νερό. ∆εν θέλετε να δώσουμε νερό

στους δημότες μας που υπάρχει τεράστιο πρόβλημα; Οσο για το λιμάνι θα το προσπαθήσω να γίνει με όλες μου τις δυνάμεις, γιατί είναι μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την περιοχή. Η παρέμβαση του υπουργείου είναι που θα μας δώσει λύση, διότι έχει άλλα δεδομένα. Κάθε

βήμα της μελέτης θα περνάει από όλες τις αδειοδοτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί μελέτη. Θεωρούμε ότι το νερό και το λιμάνι είναι από τα έργα εκείνα που δεν πρέπει να έχουν αμφισβήτηση, γι’ αυτό και εμείς θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα υλοποιήσουμε. Οσον αφορά το νερό έχουμε δύο γεωτρήσεις στις οποίες έχουμε εξασφαλίσει την ύπαρξη νερού. Δεν ξέρουμε ακόμη για την καταλληλότητα, γιατί δεν έχουν γίνει οι γεωτρήσεις. Ευχόμαστε το νερό να είναι πόσιμο, γιατί έτσι λύνουμε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα”.


NEWSLETTER