Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 08:30

Ένταση και διακοπή στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Ένταση και διακοπή στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

 

Σειρά ερωτημάτων κατέθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι στην πρώτη διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας μετά από πολλούς μήνες, ενώ υπήρξε και μικρή διακοπή της συνεδρίασης μετά από έντονη λογομαχία του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτη Κατσίβελα.

Μάλιστα πριν την διακοπή ο δήμαρχος αποχώρησε λέγοντας στον κ. Κατσίβελα «πέσ’τα μόνος σου» με τον δεύτερο να του καταλογίζει φυγομαχία.

Η κόντρα μεταξύ τους ξεκίνησε για τις πληρωμές του δήμου στη μελετητική εταιρεία που είχε αναλάβει τον βιολογικό καθαρισμό Γαργαλιάνων. Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι έκανε αίτηση ανακοπής για 300 χιλιάδες που ζητά η εταιρεία με δικαστική απόφαση, τη στιγμή που στο παρελθόν έχουν πληρωθεί πάρα πολλά τέτοια λεφτά. Ο κ. Κατσίβελας απάντησε ότι την δική του περίοδο πληρώθηκαν 145 χιλιάδες και όλα με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μάλιστα τόνισε πως τη μελέτη του βιολογικού ο δήμαρχος δεν την πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα πνεύματα δεν άργησαν να ανάψουν με το δήμαρχο να αναφέρει ότι έχει επιστολή από την εταιρεία που σας «καίει» και εσάς είπε προς τον κ. Κατσίβελα και τον τότε προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Παρεμβαίνοντας ο κ. Δριμής τόνισε πως ο δήμαρχος εμφανίζεται ως απολογητής της εταιρείας, «είναι δυνατόν να τον κατηγορείτε για αυτό που λέει ο εργολάβος;».

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος τόνισε πως ήταν υποχρεωμένος να ρωτήσει την εταιρεία γιατί έχει πάρει 850 χιλιάδες ενώ είχε σύμβαση 300 χιλιάδες.

Η κόντρα στην συνέχεια συνεχίστηκε μεταξύ των κ. Λεβεντάκη και Κατσίβελα για την προετοιμασία των μελετών που αφορούν τα έργα του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων, αλλά και του αγωγού για το Αλικοντούζι.

Μετά τη διακοπή ο κ. Κατσίβελας επισήμανε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος προς τον πρόεδρο, καθώς ο δήμαρχος είχε αποχωρήσει, «φαίνεται να μην έχετε πολύ καλή σχέση με τη δημοκρατία».

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην παρακράτηση που γίνεται στην αντιμισθία του, τονίζοντας πως πλέον έχει στα χέρια του αθωωτική απόφαση για τον λόγο που του γινόταν.

Όσον αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στα περισσότερα οι τελικές τους αποφάσεις ουσιαστικά θα κριθούν από τις ψήφους των 3 συμβούλων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη αλλά λόγω τεχνικών προβλημάτων θα ψήφιζαν με e mail.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τροποποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, η πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής έλαβε 6 ψήφους, ενώ η εναλλακτική από την αντιπολίτευση που κατέθεσε ο κ. Μερκούρης 9.

Στην εκλογή αντιπροέδρου στην ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ η πρόταση της δημοτικής αρχής, ο Χαράλαμπος Αυρηλιώνης πήρε 8 ψήφους, ενώ η πρόταση της αντιπολίτευσης ο Παναγιώτης Τσαφαράς, 10 ψήφους. Για αντιπρόεδρος στον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού η πρόταση της δημοτικής αρχής, ο Νίκος Φρούσος, 10, ενώ η πρόταση της αντιπολίτευσης, ο Χαράλαμπος Καναλουπίτης, 8 ψήφους. 

Κ.Μπ. 


NEWSLETTER