Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 19:57

Ενταση, βρισιές και παραλίγο συμπλοκή στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Ενταση, βρισιές και παραλίγο συμπλοκή στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

“Νόμιζα ότι ζω σε άλλη χώρα… Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δήμαρχος καταθέτει σωρεία ψεμάτων”: Ετσι ξεκίνησε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσώνης να απευθύνεται στο δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, όταν στο ξεκίνημα του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα ζήτησε και πήρε το λόγο.

Ο κ. Τσώνης κατήγγειλε το Γιώργο Αθανασόπουλο πως οικειοποιήθηκε τα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής παρουσιάζοντάς τα ως δικά του, όταν στις αρχές αυτού του μήνα προχώρησε σε δημόσιο απολογισμό έργου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης του δήμου.

Ο Γιώργος Τσώνης του είπε πως ούτε ο πιο επαγγελματίας ψεύτης δεν θα τα παρουσίαζε έτσι, και πως ένας δήμαρχος θα πρέπει να έχει ψυχικά χαρίσματα και να αναγνωρίζει τα έργα του προηγούμενου. Προκάλεσε τον κ. Αθανασόπουλο να απαντήσει “σε μια - μια ανακρίβεια και ψέμα”, αρχίζοντας να διαβάζει το εκλογικό φυλλάδιο της παράταξής του και προηγούμενης δημοτικής αρχής, απαριθμώντας ένα προς ένα τα έργα που διαφήμιζε στους ψηφοφόρους, και κατηγόρησε το δήμαρχο ότι τα παρουσιάζει ως δικά του.

 

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος δεν αρνήθηκε να απαντήσει και σε αιτιάσεις τόσο για τις αναπλάσεις στο ιστορικό κέντρο της Μεσσήνης όσο και για το γήπεδο της πόλης, όπως και για μερικά ακόμα έργα σε κοινότητες. Εξήγησε πως τα έργα αυτά είχαν κολλήσει και χρειάστηκαν συμπληρωματικές μελέτες ή και τροποποιήσεις, αλλά και προσπάθεια ώστε να ξεπεραστούν αγκυλώσεις που θα οδηγούσαν στην απένταξή τους, καθώς και να μετατραπούν σε… γεφύρια της Αρτας.

Ωστόσο, οι απαντήσεις δεν ικανοποίησαν το Γιώργο Τσώνη ο οποίος άρχισε να χάνει την ψυχραιμία του, να φωνάζει και να λέει “ντροπή” στο δήμαρχο και “τι με πέρασες, για άνεργο;” (σ.σ. ο κ. Τσώνης δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα και κατεβαίνει μόνο για το Δημοτικό Συμβούλιο, γι’ αυτό και η φράση), όταν ο δήμαρχος του πρότεινε να πάει την επομένη στο γραφείο του για να του δείξει αναλυτικά τι χρειάστηκε να γίνει για κάθε έργο από την παρούσα δημοτική αρχή. Σε κάθε απάντηση του δημάρχου από εκεί και πέρα, ο κ. Τσώνης φούντωνε όλο και περισσότερο εκτοξεύοντας χαρακτηρισμούς προς τον Γ. Αθανασόπουλο, όπως “κακός και είρωνας”, “δημοσιοϋπαλληλάκος”, και επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές “ντροπή σας, ντροπή σας”. Σε πολλά σημεία η ένταση της φωνής του ήταν τέτοια που δεν ακούγονταν όλα, καθώς στην αίθουσα του Φιλοσοφικού Κέντρου όπου γίνονται οι συνεδριάσεις (σ.σ. οι δημοσιογράφοι μάλιστα τις παρακολουθούμε μέσω Zoom) υπάρχει και πρόβλημα με τον ήχο.

 

“ΠΑΡ’ ΤΟ ΠΙΣΩ, ΘΑ ΣΕ ΛΙΩΣΩ”

Και αφού το ιδιότυπο πινγκ-πονγκ απαντήσεων ένθεν και ένθεν συνεχιζόταν για περισσότερα από 20 λεπτά, με τον κ. Τσώνη να έχει βγει εκτός εαυτού, μια φράση του αντιδημάρχου Δημήτρη Γαλιάτσου επέφερε το… χάος. “Γίνεσαι καραγκιόζης μες στο Δημοτικό Συμβούλιο” ήταν η φράση που έκανε τον Γιώργο Τσώνη να κινηθεί απειλητικά προς την πλευρά του αντιδημάρχου και να πει “πάρ’ το πίσω, θα σε λιώσω”, οπότε σηκώθηκαν από τις θέσεις τους άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι για να μη γίνει… ρινγκ ο χώρος της συνεδρίασης.

Μετά από αυτό η μείζων μειοψηφία αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως είπε παίρνοντας το λόγο πριν την αποχώρησή τους ο επικεφαλής Τάσος Τσερπές. Από τη συνεδρίαση αποχώρησε και ο Γιώργος Τσώνης, και μετά ο Δημ. Γαλιάτσος απευθυνόμενος προς το προεδρείο είπε ότι παίρνει πίσω τον χαρακτηρισμό.

Ν.Κ.  


NEWSLETTER