Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 18:40

Καλαμάτα: Συνάντηση Βασιλόπουλου με αντιπροσωπεία από Κένυα

Καλαμάτα: Συνάντηση Βασιλόπουλου με αντιπροσωπεία από Κένυα

Στην εκδήλωση με θέμα “Ελλάδα - Κένυα: ευκαιρίες για συνεργασία στους τομείς οικονομίας, τουρισμού, ναυτιλίας, πολιτισμού”, το απόγευμα της Τετάρτης στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” μετείχε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με αφορμή την παρουσία στην Καλαμάτα πολυμελούς αντιπροσωπείας κυβερνητών, αξιωματούχων και επιχειρηματιών από την Κένυα, στο πλαίσιο των επαφών τους με φορείς της Περιφέρειας.
“Η εξωστρέφεια, οι συνεργασίες, η αναζήτηση κοινών σημείων με περιοχές του εξωτερικού, η ανάπτυξη δράσεων με προοπτική το μέλλον, αποτελούσε και αποτελεί γνώρισμα των Καλαματιανών και των Μεσσήνιων”, ανέφερε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος, υποστηρίζοντας πως σε αυτό συνηγορούν οι κατά καιρούς συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί με περιοχές διαφόρων χωρών, όπου μέσα από την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων αναπτύσσονται προοπτικές στους τομείς της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, του εμπορίου γενικότερα, του πολιτισμού, του τουρισμού και της εκπαίδευσης».
Ακόμα, ο κ. Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι “ως Δήμος Καλαμάτας δηλώνουμε παρόντες στην προσπάθεια αυτή, καθώς πιστεύουμε βαθιά πως μέσα από συνεργασίες μπορούν να επιτευχθούν σημαντικά πράγματα. Σε ό,τι μας αφορά υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας τόσο στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, όσο φυσικά και μέσα από την οικονομική δραστηριότητα, τις εξαγωγές προϊόντων και τη σύνδεση των περιοχών μέσα από ανταλλαγή γνώσεων, ιδεών και καλών πρακτικών”.