Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 21:36

Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

 

Χριστουγεννιάτικο χωριό του Αϊ-Βασίλη, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, με δραστηριότητες και events για μικρούς και μεγάλους, περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του δήμου για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αυτό έγινε γνωστό στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, που ενέκρινε κατά πλειοψηφία την απευθείας ανάθεση στη “Φάρις” του εορταστικού στολισμού και των εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συνολικού ποσού 108.911,90 ευρώ.

Την ανάθεση καταψήφισαν οι επικεφαλής παρατάξεων των μειοψηφιών Βασίλης Τζαμουράνης και Μαρία Οικονομάκου, ενώ λευκό ψήφισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, λόγω της αυξημένης φετινής δαπάνης και του μη στολισμού στις γειτονιές, του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού στην εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου και των απευθείας αναθέσεων για τις κατασκευές.

 

12.800 ΕΥΡΩ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

Για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου ο καλλιτέχνης και το μουσικό συγκρότημα προβλέπεται να πάρουν 12.800 ευρώ(!) και 1.000 ευρώ(!) ο Αγιος Βασίλης για τη συμμετοχή του.

“Αυξάνονται δυσανάλογα οι δαπάνες και το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο”, είπε ο Β. Τζαμουράνης. Σημείωσε ότι “δεν στολίζονται οι γειτονιές”, εξέφρασε αμφιβολία για την κεντρική εκδήλωση λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού και πρότεινε να μετάσχουν και να δοθούν τα χρήματα σε σχήματα και συλλόγους της πόλης ή να γίνουν κοινωνικές δράσεις.

Η Μ. Οικονομάκου ανέφερε ότι “πέρυσι διατέθηκαν 78.000 ευρώ και φέτος διατίθενται 108.000. Είναι μίας χρήσεως τα πράγματα που αγοράζουμε;”. Και παρατήρησε ότι όπως έγινε πέρυσι έτσι και φέτος δεν θα στολιστούν η Ράχη, η Μακεδονίας, οι γειτονιές της πόλης.

Ο Β. Κοσμόπουλος χαρακτήρισε λάθος την εκδήλωση στο κέντρο της πόλης λόγω του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, πρότεινε να δοθούν χρήματα σε κοινωνικούς σκοπούς και αντέδρασε γιατί δεν γίνονται προκηρύξεις και προτιμώνται τα ίδια άτομα στις κατασκευές του στολισμού.

 

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η “ΦΑΡΙΣ”

Σύμφωνα με την εισήγηση, η “Φάρις” θα επιμεληθεί και θα υλοποιήσει: Τον ειδικό φωτοστολισμό, ώστε να εξυπηρετηθούν ρομποτικά φωτιστικά, τις επισκευές και την τοποθέτηση του κεντρικού χριστουγεννιάτικου δέντρου της πλατείας. Την τοποθέτηση παραμυθόσπιτων, την εγκατάσταση χριστουγεννιάτικης φάτνης, τη νέα χριστουγεννιάτικη σιδηροκατασκευή αστεριού, η οποία θα τοποθετηθεί τέρμα Αριστομένους στην πρόσοψη του Πάρκου Σιδηροδρόμων. Τον στολισμό, τις επισκευές και τις τοποθετήσεις των ειδικών χριστουγεννιάτικων κατασκευών και συγκεκριμένα της μπάλας, του καραβιού και των 700 στολιδιών στα 7 περιβάλλοντα, προκειμένου να είναι έτοιμα αρχές Δεκεμβρίου για να φωταγωγηθούν: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης στην κεντρική πλατεία, η μπάλα στην 23ης Μαρτίου, το αστέρι στην πρόσοψη του Πάρκου Σιδηροδρόμων, το καράβι στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού Καλαμάτας, με διαφοροποιήσεις χρωματικές και

αντικαταστάσεις των ηλεκτρικών στοιχείων. Τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό χρωμάτων και την προμήθεια του ειδικού φωτοστολισμού. Την ενοικίαση καλλιτεχνικού εξειδικευμένου φωτιστικού υλικού, για τις ανάγκες της παράστασης της Δημοτικής Σχολής Χορού στο Μέγαρο Χορού. Το χριστουγεννιάτικο χωριό του Αϊ-Βασίλη στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, με χριστουγεννιάτικες

δραστηριότητες και events για μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα φέτος, ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με τη “Φάρις” θα διοργανώσουν ένα μέρος εορταστικών εκδηλώσεων, λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση του Covid-19 και συγκεκριμένα: Την εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής, της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου και μουσικού συγκροτήματος με αναγνωρισμένο καλλιτέχνη. Τη χορευτική χριστουγεννιάτικη παράσταση στο Μέγαρο Χορού με τη Δημοτική Σχολή Χορού. Τη φωταγώγηση χριστουγεννιάτικων κατασκευών και την υποδοχή του νέου χρόνου στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της κεντρικής πλατείας, με καταληκτική ημερομηνία έναρξης 3 Δεκεμβρίου.

Γ.Σ.

 

(Φωτογραφία αρχείου)