Παρασκευή, 10 Μαϊος 2013 07:15

11 Ιουλίου προσφορές για τη διαχείριση σκουπιδιών

11 Ιουλίου προσφορές για τη διαχείριση σκουπιδιών

Στις 11 Ιουλίου θα κατατεθούν οι οριστικές προσφορές στον διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των σκουπιδιών, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε χθες στην Τρίπολη.

 

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, στην οποία προστίθεται ότι ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης -σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση- εκτίμησε αφ’ ενός ότι ώς τα μέσα Αυγούστου θα έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος και αφ’ ετέρου ότι η σύμβαση θα υπογραφεί στο τέλος του φετινού χρόνου και το έργο «θα γίνει και θα ολοκληρωθεί σε αυτή την Προγραμματική Περίοδο».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο περιφερειάρχης εξήγγειλε «τη σύσταση ''Πράσινου Ταμείου'', το οποίο θα λειτουργεί με ανταποδοτικό χαρακτήρα και θα έχει ως σκοπό τη συνέχιση επ’ αόριστον υλοποίησης περιβαλλοντικών έργων με αυτοχρηματοδότηση». 

Παράλληλα, η ανακοίνωση της Περιφέρειας προσθέτει ότι ο Πέτρος Τατούλης, «αναφερόμενος στο κρίσιμο ζήτημα του κόστους, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα κυμανθεί κάτω από το μισό των προβλέψεων των δημοτικών αρχών, μετά μάλιστα και την εξασφάλιση του ποσού των 68,5 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΠΠΕΡΑΑ».