Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 21:29

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Σημαντικές οι ζημιές στην Κορώνη

Γράφτηκε από την
Δήμος Πύλου - Νέστορος: Σημαντικές οι ζημιές στην Κορώνη

 

“Σημαντικές υλικές ζημιές προκλήθηκαν το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου στην Κορώνη από δυνατό μπουρίνι και ανεμοστρόβιλο, που πέρασε κυριολεκτικά μέσα από το κέντρο της, την πλατεία Αγίου Δημητρίου”, σημειώνει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος σε ανακοίνωσή του για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε η Κορώνη, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ μας.

Παρατηρεί πως “το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση της περιοχής. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς από το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών. Επίσης, υλικές ζημιές έχουν καταγραφεί σε αυτοκίνητα, στέγες και βεράντες σπιτιών από πτώσεις αντικειμένων”.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας σε δήλωσή του επισημαίνει: “Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την πόλη της Κορώνης, χωρίς θύματα ευτυχώς, προκάλεσε υλικές ζημιές, προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και την ηλεκτροδότηση της περιοχής. Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, από την πρώτη στιγμή, χρησιμοποίησε το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό, τον απαραίτητο μηχανικό εξοπλισμό του και κινητοποιήθηκε άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τα οποία σιγά-σιγά αποκαθίστανται. Αμεση ήταν και η κινητοποίηση - ανταπόκριση όλων των συναρμόδιων φορέων. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, με αποστολή να αποτρέψουν δυσάρεστες εξελίξεις που διαμόρφωσαν οι έκτακτες καιρικές συνθήκες. Εκφράζω τις ολόθερμες ευχαριστίες μου και την ευγνωμοσύνη μου προς τους εργαζόμενους του δήμου, το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την καθοριστική τους συμβολή στην άμεση αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν στην πόλη της Κορώνης. Επίσης, ευχαριστώ ολόθερμα τους αντιδημάρχους, τον πρόεδρο της Κορώνης, τις εθελοντικές ομάδες πολιτών και όλους τους συνδημότες μου που με απαράμιλλο ζήλο βοήθησαν δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Πιστεύουμε στη συνεργασία, στην ενότητα και στην αλληλεγγύη, μετατρέποντας την ατομική μας ευθύνη σε συλλογική υπευθυνότητα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER