Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 09:18

Καλαμάτα: Έπεσαν υπογραφές στη σύμβαση για την ανασκαφή στην πλατεία Υπαπαντής

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Έπεσαν υπογραφές στη σύμβαση για την ανασκαφή στην πλατεία Υπαπαντής

 

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Καλαμάτας και του υπουργείου Πολιτισμού με αντικείμενο την πλατεία Υπαπαντής, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης για τη σωστική ανασκαφή της αρχαιολογικής έρευνας στην περιοχή της πλατείας Υπαπαντής, τους τρόπους και τις διαδικασίες υλοποίησης της συμφωνίας, έχει προϋπολογισμό 182.000 ευρώ -πίστωση που θα διαθέσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Η σύμβαση έχει διάρκεια 9 μηνών και στόχο την εκτέλεση επειγουσών ανασκαφικών εργασιών και τη διενέργεια έρευνας στη νότια - νοτιοανατολική περιοχή της πλατείας Υπαπαντής για την αποκάλυψη και ανάδειξη των αρχαιοτήτων που είχαν ήδη εντοπιστεί κατά το παρελθόν.

Επιπλέον, θα επεκταθεί η ανασκαφική έρευνα επί της οδού Χρυσοστόμου Θέμελη, όπου είχαν κατά το παρελθόν αποκαλυφθεί οικοδομικά λείψανα, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα υποβληθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στις συναρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού πρόταση διαχείρισης των αποκαλυφθεισών αρχαιοτήτων, προκειμένου να εγκριθούν από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου.


NEWSLETTER