Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 21:57

Δήμος Καλαμάτας: Ικανοποίηση για την εξέλιξη έργων στην Πλαστήρα

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Ικανοποίηση για την εξέλιξη έργων στην Πλαστήρα

 

Ικανοποιητικά, σύμφωνα με ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας, εξελίσσονται οι εργασίες για την ανάπλαση της οδού Πλαστήρα στη Δυτική Παραλία.

Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό 1.419.000 ευρώ.

Για την πορεία των εργασιών που εξελίσσονται δίχως ιδιαίτερες καθυστερήσεις, με βάση την ίδια πηγή, αλλά και για τον προγραμματισμό που υπάρχει, ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια αυτοψίας ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Δημ. Μαστραγγελόπουλο.

Αναφέρεται ότι εκτός από την υπογειοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου από τον ΔΕΔΔΗΕ που προηγήθηκε, όσον αφορά το έργο έχει ολοκληρωθεί η οριοθέτηση του δρόμου με την κατασκευή των τοιχίων αντιστήριξης. Τις ημέρες αυτές εξελίσσονται οι εργασίες τοποθέτησης των αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ακολουθήσει κατασκευή του νότιου πεζοδρομίου που περιλαμβάνει και τον ποδηλατόδρομο.

Να υπενθυμίσουμε ότι για το έργο που υλοποιείται με ανάδοχο την εταιρεία “Τσερπές - Κωτσάκης - Παπαδέας Ο.Ε.”, με έκπτωση 57,36%, είχε δοθεί στις αρχές Ιουνίου παράταση 6 μηνών, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του αναδόχου που έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου στις αρχές Μαρτίου, το έργο της οδού Πλαστήρα πρόκειται να υλοποιηθεί μέσα σε 6 μήνες.


NEWSLETTER